Това не е единствената детска градина в района. Това е

...
Това не е единствената детска градина в района. Това е
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Няма никаква предварителна договорка за частната детска градина

Това не е единствената детска градина в региона. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, тъй като няма деца.

Това сподели в утринния блок на БТВ кметът на Перник Вяра Церовска. Тя разяснява тематиката за постройката на детска градина "Пролет " в пернишкия квартал "Ралица ". С решение на общинския съвет през януари част от постройката е отдадена чартърен на заместник-председателя на общинския съвет и ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ Румяна Гьорева. Самата Гьорева през вчерашния ден се отхвърли от контракта и подари вложенията в нея на общината. "Румяна Гьорева е експерт и преподавател с дългогодишна процедура. Всички знаеха, че тя ще прави частна детска градина. Не мога да разясня тематиката, че е записала компанията си две седмици преди да бъдат импортирани документите за разглеждане в общината. Все отново компания правиш, когато решиш да се захванеш с нещо. Тя се отхвърли от частната детска градина, тъй като е обществен човек. Аз я поддържах в това решение, тъй като от морална позиция това нещо не би трябвало да продължава. Формално видяно няма спор на ползи и Румяна Гьорева допускам, че е проверила. Общинските съветници от ГЕРБ в Перник сме 13. Решението за частната детска градина е подкрепено от 26 общински съветници. Само трима съветници от Българска социалистическа партия се въздържаха. Аз внесох докладната бележка в общинския съвет. Няма никаква предварителна сделка за частната детска градина. Това не е казус. В постройките на общински учебни заведения има и частни такива ", даде образец Церовска.

Родители от Перник бяха на друго мнение. "За квартал "Ралица " това е единствената детска градина. Защо госпожа Церовска в този момент е в студиото, а не е тук при нас да решим казуса? От зимата желаеме среща с нея, само че тя все отхвърля. Едва през вчерашния ден сподели, че в този момент схваща за казуса. Нека пристигна и да види на място къде ще би трябвало да пуснем децата си ", приканиха те.

В отговор на тези въпроси Церовска предложения родителите на среща в 15.00 часа в общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР