„Това не е битка на Комитова с „Автомагистрали“, това е

...
„Това не е битка на Комитова с „Автомагистрали“, това е
Коментари Харесай

Костадин Паскалев за ФАКТИ: Машинното гласуване води до абсолютна чистота в изборния процес

„ Това не е борба на Комитова с „ Автомагистрали “, това е борба на министъра на районното развиване за възобновяване на естествените, съответни правила в капиталовия развой в България “.

Това сподели пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Костадин Паскалев, някогашен министър на районното развиване и благоустройството и някогашен кмет на Благоевград

„ Според мен въпросът е кардинален, извънредно сериозен, и от тази позиция аз изрично поддържам борбата, която води министърът (б.р. засяга се служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова) сега за възобновяване на естествените капиталови процеси в страната. Какво имам поради – преди към 3 години българският Парламент направи едно изменение в Закона за публичните поръчки и вкара един член 6, който разреши така наречен процедура „ In house “ (в превод от британски „ у дома “) “, добави Паскалев, а по-късно внесе конкретизиране за същината на въпросната процедура: „ Когато имаме една институция, която има съответните мощности, тя може да разпорежда на съответните си подразделения да реализират услугите, от които се нуждае съответната институция “.

„ Тази процедура съществува в международната процедура, само че тя има напълно други измерения. В България тя закупи извънредно изродливи измерения в следния смисъл: България е отличник в цената на създаване на пътна инфраструктура, на създаване на тунели и на създаване на уреди. Не може преди 10 или 15 години строителството на 1 км. автомагистрала да е коствало 1 млн. евро, а в този момент да коства 20 млн. евро в България. Няма такава инфлация, няма такива предпоставки, няма такива справедливи условия “, добави той.

„ Въведеният член 6 в Закона за публичните поръчки с процедурата „ In house” беше обезпечен, с цел да се провежда една огромна кражба на държавен запас. Това беше направено по един съвършен метод от държавното управление на Бойко Борисов и всички тези, които са взели участие в тези процеси и им е пределно ясно защо става въпрос, би трябвало да носят своята отговорност. Включително наказателна “, сподели още по тематиката Костадин Паскалев.

„ Работен план, отчуждителни мероприятия, възлагане по Закона за публичните поръчки в изискванията на конкуренция, избор на реализатор с ясна цена и периоди – това е методът, по който би трябвало да се реализира капиталовият развой в България. Онова, на което сме очевидци, не е капиталов развой, а кражба “, разясни тогавашният министър на Министерство на регионалното развитие.

Паскалев дефинира развиването на Благоевград – град, на който той е бил кмет, като регресивно в последните години. Той е на мнение, че провелите се частични избори за кмет на Община Благоевград, които ще завършат с балотаж тази неделя, са значими.

„ Искам да кажа, че в предходното ръководство (б.р. преди този момент на Румен Томов) – в последния мандат на господин Камбитов, ние станахме очевидци на закриването на „ Булгартабак “ в Благоевград – най-голямото индустриално дружество, което правеше по 25 000 тона цигари годишно. Говорим за вездесъщия Пеевски, който, апропо, беше награден с приемането на един контракт, който се кри в Община Благоевград доста дълго време. Договор за монтирането на „ Лафки “ на територията на общината. Тоест виждате, че тук става въпрос за една сносно координирана активност, която беше реализирана по времето на мандата на господин Камбитов “, напомни някогашният кмет на Благоевград.

„ В момента върви един много забавен развой. Може би знаете, че претендентът на ГЕРБ в действителност беше съперник на господин Камбитов, а преди този момент съучастник. Твърди се, че са се скарали за половин милион лв., не знам дали е по този начин, това разясняват в Благоевград жителите “, вметна Паскалев.

Какво ще стана на балотажа за кмет на Благоевград, попита водещата Лили Маринкова, а нейният посетител отговори по този начин: „ На балотажа считам, че Румен Томов ще завоюва изборите. Защо го споделям – тъй като до господин Илко Стоянов, претендентът на „ ИТН “, застана господин Камбитов. Отделно от това, до него застана и един от главните спонсори на господин Камбитов – Велимир Магурев, който има много компании, част от които са в съдружничество с много забавни хора като да вземем за пример Иван Ангелов (б.р. засяга се притежателят на „ Градус “, прочут като Пилето) “.

„ Според мен ниската интензивност в Благоевград беше подбудена от това, че хората не са уверени, че предлаганите на политическия пазар кандидатури са тези, които дават отговор на техните упования “, изрази мнение той.

„ Хората не биха се върнали към господин Камбитов и ГЕРБ, тъй като станаха очевидци на това безотговорно осъществяване на корупционни схеми в границите на ръководството на мандатите на ГЕРБ освен като община, само че и като национално ръководство в страната ни “, безапелационен бе Паскалев.

Той счита, че в по-голямата си част гласоподавателите на ГЕРБ ще си останат у дома за балотажа. „ Но аз допускам, че на изборите на 4-ти (б.р. на 4 юли, неделя, в Благоевград) ще има по-висока интензивност – нещо, което наподобява необичайно към сегашния миг “.

„ Категорично мога да кажа, че машинното гласоподаване несъмнено води до безспорна непорочност в границите на изборния развой. Категорично считам, че Министерство на вътрешните работи този път образцово си свърши работата “, разяснява той изборния развой и съответно изборния ден предходната неделя.

За партиите на митинга, които не желаят да се коалират С Българска социалистическа партия, тъй като партията бива припознавана като част от статуквото през последните над 30 години, Костадин Паскалев съобщи следното: „ Някак неуместно ми се коства това. Например госпожа Мая Манолова доста по-дълго от мен е заемала управителни позиции в Българска социалистическа партия и в един миг тя е „ лицето на смяната “. Някак си нелогично наподобява. Нека да ви кажа за Илко Стоянов (кандидатът на „ ИТН “ за кмет на Благоевград) – член на ДРОМ, член на Съюз на демократичните сили, член на „ Глас национален “, заместник-кмет на община, ръководена от ГЕРБ, и в този момент претендент на „ ИТН “. Кое е новото лице “? „ В никакъв случай не можеш да обсебваш смяната като своя благосъстоятелност “, добави той.

„ Българска социалистическа партия има потребност от вътрешна смяна, с цел да завоюва доверието на жителите. Друг е въпросът дали все още такава смяна е в ход “, счита Паскалев.

„ Аз настоявам, че в България, с тези средства, които се харчат, може да се реализира двойно повече, в случай че се освободим от корупцията “, сподели към края на присъединяване си някогашният министър на районното развиване и благоустройството.

Целия диалог можете да видите във видето:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР