Това не е бъг, а иновация както биха казали от

...
Това не е бъг, а иновация както биха казали от
Коментари Харесай

Apple най-накрая призна за проблема с прегряването на iPhone 15 Pro, който iOS 17.0.3 уж ще реши

Това не е бъг, а иновация както биха споделили от Apple

Емил Василев преди 2 минути 2 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 15:39 | 03.10.2023

Излезе описът със 120 смарт телефона на Xiaomi, Redmi и Poco, които ще получат MIUI 15

IT НовиниДаниел Десподов - 9:42 | 03.10.2023

Митичният основател на биткойна Сатоши Накамото разгласява първия си пост за миналите 5 години

ТелефониСветослав Димитров - 10:58 | 04.10.2023

Мъж открадна 3000 литра гориво посредством Bluetooth на смарт телефона

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Почти незабавно след стартирането на пазара клиенти започнаха да се оплакват, че iPhone 15 Pro и Pro Max стават доста горещи при досег по време на зареждане. Само преди дни Apple отхвърли недоволствата, като съобщи, че е обикновено смарт телефоните да се нагряват по време на зареждане, и че казусът ще изчезне след няколко дни приложимост.

Вчера Apple пусна iOS версия 17.0.3. Актуализацията се появява единствено седмица след 17.0.2, само че тя беше ненапълно належаща корекция, защото актуализацията поправя казуса с прегряването, с който притежателите на iPhone 15 Pro се сблъскват от стартирането му на пазара. Apple продължи като пусна и iPadOS 17.0.3 за по-голяма поредност.

„ Идентифицирахме няколко условия, които могат да доведат до това iPhone да бъде по-топъл от предстоящото. Устройството може да се почувства по-топло през първите няколко дни след конфигуриране или възобновяване на устройството заради нарасналата фонова интензивност. “

заявиха от Apple през уикенда

Тестове обаче демонстрираха, че повърхността на смарт телефоните е била нагрята до 40°C, което не е особено за предходни iPhone-и или смарт телефони на съперници. Apple съобщи, че iOS ще покаже уведомление на екрана, в случай че устройството прегрее и някои консуматори оповестиха, че тъкмо това им се е случило тъкмо преди изключването му.

Apple призна, че е открила бъг, засягащ някои консуматори, която е довела до прекомерно нагряване на смарт телефона и даде обещание корекция. Компанията уточни, че различен проблем, породен от разработчици на приложения от трети страни е съдействал за проблематичното стартиране на пазара. Някои от „ виновниците “ са Instagram, Uber и други приложения.

MacRumors отбелязва, че в началото някои консуматори са предположили, че титановата рамка на iPhone 15 е предизвикала прегряването, само че Apple отхвърли това да е фактор, който способства за казуса. Компанията съобщи, че титановата рамка обезпечава по-добро разпръскване на топлината в съпоставяне със шасито от неръждаема стомана на предходните модели.

Apple анализаторът Минг-Чи Куо допусна, че казусът е обвързван с компромисите, които дизайнерите са създали с топлинния дизайн за сметка на по-ниското тегло на новите смарт телефони. Ако това е правилно, Apple ще би трябвало да понижи мощността на новия процесор A17 Pro, с цел да овладее казуса, само че компанията даде обещание, че поправката няма да се отрази на продуктивността.

Сега, когато като новата актуализация, която ще поправи всичко е налична, ще се разбере дали тя в действителност визира продуктивността на смарт телефоните по някакъв метод. Очаквайте повече информация по тематиката скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР