Това не е атака на Хамас, това е въстание на

...
Това не е атака на Хамас, това е въстание на
Коментари Харесай

Д-р Ибрахим Догмуш от Газа: Искаме мир, но не както го виждат Израел и САЩ

„ Това не е офанзива на Хамас, това е въстание на Палестина и няма да спре, преди Палестина да бъде освободена от окупацията. Ние желаеме мир, не война, само че не както го виждат израелците и американците , а независима палестинска страната с летище, пристанище, граници. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria доктор Ибрахим Догмуш – палестинец, родом от Газа, приключил медицина у нас.

 

Имам родственици в Газа, терзанието е огромно, от два дни нямам вести от тях . В нашия регион всички телефонни диалози са прекратени. 2009 година брат ми, майка ми племенницата ми бяха ранени, пратих ги в Гърция за лекуване - тук е доста мъчно поради администрацията.

Тази война не е тъй като Хамас направи нещо, 75 години продължава тя, само че от 2007 насам Газа е под строга блокада.

Радикалните групировки убиха Рабин, убиха Арафат. Радикалното държавно управление в Израел не желае мир - желае да изпълняваме каквото те кажат, това няма да стане .

Пътят към мира е изпълняваме на интернационалната резолюция. Виновни са Израел и Съединени американски щати, не Хамас - Иран няма нищо общо. Съединени американски щати и Западна Европа желаят да обвинят Иран.

Защо броим цифрите единствено на Израел? Войната не е единствено числа, има морал. С какво един израелец е по-различен от един палестинец?

Откакто моя дом беше опустошен пред 2009 година, имаше пет войни.

Има интернационалните резолюции, в случай че има палестинска страна, ще има мир

Имам другари евреи, имаме и палестински евреи, в никакъв случай не сме били против евреите, ние сме срещу ционизма, срещу експанзията .

Вместо военна помощ от Съединени американски щати, би трябвало да има разсъдък, само че той липсва.

Тези дни мисля, че ще стартират договаряния, ще има примирия, само че това отново ще бъде краткотрайно. Докато има окупация, войната ще продължи, до момента в който Палестина спре да бъде под окупация.

Желанието ми е да спре войната на всички места, да няма кръв на никое място.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР