Това не беше дебат за едно правителство или друго, а

...
Това не беше дебат за едно правителство или друго, а
Коментари Харесай

Глас от ГЕРБ вижда записите с етикет Борисов и Росенец като упражнение срещу България

Това не беше спор за едно държавно управление или друго, а за България. Това е като да опиташ да си решиш проблемите, като ги покажеш на всички. Ей го на, има резолюция – въпросът е дали ще се опитаме да решим проблемите дружно или ще се разделяме. Така евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков видя снощната резолюция на Европейския парламент за българското правораздаване.
Новаков разяснява, че " едвам " 15-20 депутати от ЕНП по-малко дали своят вот " за " резолюцията.
 Politico: Евродепутатите подхващат напън върху българското държавно управление Politico: Евродепутатите подхващат напън върху българското държавно управление
Европейските парламентаристи показват угриженост по отношение на еврофондовете в България. Това се споделя в коментар на Politico във връзка одоб...
Този спор е за структурните проблеми на България, които са разследване на настоящето ръководство. Над 50% от евродепутатите гласоподаваха „ за ” тази резолюция – да, главната поддръжка е лява, разяснява от своя страна евродепутатът от Българска социалистическа партия Цветелина Панкова пред Нова телевизия.
Ако приемем, че това е резолюция, която шамаросва ръководещите в България, какво общо имаше Истанбулската спогодба, че трябваше да е вътре, попита Новаков. Той видя с такива маневри " упражнение против България ". И също не видя като проблем на настоящето ръководство с гласа, наподобяващ на този на Бойко Борисов, както и " Росенец ". Новаков не отговори непосредствено на въпрос не е ли това част от казуса – че правораздаването ни не работи това да бъде потвърдено изрично. Припомняме, че на един от трите записа - този, в който взе участие и вицепремиерът Томислав Дончев. За нея беше обявено на 3 август, още не е прочут резултатът.
Панкова пък беше запитана за връзките сред Елена Йончева и Корнелия Нинова и дали Йончева не е била употребена и по-късно отритната, когато е стигнала прекомерно надалеч, тя отговори, че бил значим крайният резултат от работата.
Новаков още веднъж отхвърли, че Механизмът за съдействие и инспекция е толкоз значим – не се готвел отчет по него, особено за България. И продължи с позицията, че прекъсването на пари за България няма да се случи, само че сме дали късмет това нещо да се приказва. " Някой, който бърка България и Румъния, ни дава оценка ", иронизира Новаков. Няма да разреша някой да назовава вампири целия български народ, продължи той и беше мигновено поправен какво тъкмо е казано – че един избран хайлайф в България гледа европарите както върколак гледа кръв.
 Резолюцията за България беше призната с 358 гласа за в Европарламента Резолюцията за България беше призната с 358 гласа " за " в Европарламента
Резолюцията за върховенството на закона в България бе призната от евродепутатите със 358 гласа " за ", 277 гласа " срещу " и 56 гласа " въздъ...
Не е правилно, че резолюцията се написа от българи, опонира Панкова на изказване на Новаков. " Европейските данъкоплатци не желаят техните налози да отиват в властнически режими ", сподели тя. Новаков пък отвърна, че няма авторитаризъм, като има митинги на всички места в България – кой където си изиска.
Текстове за Румен Радев щяха да създадат по-обективна резолюцията - такава, каквато в този момент не е, сподели още Новаков.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР