Това напрежение между институциите не е полезно за страната и

...
Това напрежение между институциите не е полезно за страната и
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Цветанов пусна димна завеса на КСНС, за да скрие истинския конфликт! ГЕРБ да маха коалиционния си партньор!

Това напрежение сред институциите не е потребно за страната и за българските жители. Ние страна няма да вземем. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от Движение за права и свободи, разяснявайки репликите сред Цветанов и президентството.

Според него не държавното управление, а националистическата коалиция, която е сътрудник на ГЕРБ, се пробва да изкара България от европейския път.

„ Конфликтът, който беше провокиран от Цветан Цветанов на Консултативния съвет за национална сигурност, на нас ни наподобява като спор, който имаше за цел да пусне димна завеса над същинския спор – накъде води България тази коалиция “, съобщи Цонев.

„ Разграничението може да стане единствено по един метод – когато махнеш този съдружен сътрудник “ , безапелационен беше той. Цонев уточни визитата на Волен Сидеров в Крим, където е изказал позиция, противоположна на тази на Европейски Съюз и НАТО.

„ Нашите натовски сътрудници питат към този момент и ще питат на тази тематика – нас питат и ГЕРБ ще питат. ГЕРБ дължат отговори на натовските ни сътрудници и на европейските сътрудници къде води България с този съдружен сътрудник “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Цонев уточни, че държанието на Волен Сидеров е неприемливо, тъй като е правил изявления от името на страната, която е на радикално противоположно мнение във връзка с Крим. Освен това той разкритикува изначалното решение на ГЕРБ да се коалира с патриотите като неверен ход, както и че е имало други благоприятни условия третият кабинет да увравлява, даже и без коалиция, само че с поддръжката на други партии по кардинални въпроси за страната.

Припомняме, че от дълго време Би Нюз предвижда разпада на подправената коалиция, построена на персонални ползи, а не на държавнически метод.

Както през вчерашния ден към този момент ви съобщихме по тематиката, Цветанов към този момент даде поръчка за шут към сътрудниците си.

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов е гневен на съдружния се сътрудник Волен Сидеров и следва голям скандал, който слага на косъм съществуването на съшитото им с бели конци съдружие, което се клати месеци наред, едвам удържано поради европредседателството. Този път обаче абсурдът ще е огромен.

"В идните дни ще се съберем на съдружен съвет. Не единствено по тематиката за "Атака ", а и по тези, свързани със законопроектите и управническата ни стратегия. Не одобряваме визитата (на Сидеров в Крим - б.а.) за обикновено и аз съм изразил позицията си. В тази посока се разграничаваме от позицията, която беше декларирана от Волен Сидеров. Той не е изразител на външната политика на държавното управление. " Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти в Народното събрание за изразената позиция от водача на "Атака " Волен Сидеров в Крим, че той не е бил анексиран и окупиран.

"Ще пазиме кардиналната си политическа позиция, която кореспондира с Европейската национална партия и демократичната власт в България. Не считам, че би трябвало да одобряваме всяко едно разграничение като персонално разминаване, а като метод на изложение на политически отзиви ", разяснява още Цветанов.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР