Това написаха на личната си страница във Фейсбук от Министерски

...
Това написаха на личната си страница във Фейсбук от Министерски
Коментари Харесай

Фалшивата новина: Eкспресно се променя закона за бежанците и ще с...

Това написаха на персоналната си страница във Facebook от Министерски съвет. Ето какво още споделиха от държавната осведомителна работа: 

 

" Фалшивата вест: Министерският съвет експресно трансформира закона за бежанците, с цел да може да приема хиляди бежанци, а с цел да се интегрират в обществото, ще се забрани „ Аз съм българче! “

 

Фактите:

 

- Промените в Закона за убежището и бежанците не са свързани с нови задължения на държавното управление. Става въпрос за законопроект, квалифициран през 2022 година от междуведомствена работна група към Министерството на правораздаването.

- Законът за убежището и бежанците няма нищо общо с Регламента Дъблин, който визира връщането на бежанци. Няма промени, свързани с противоположното приемане на лица, които търсят протекция. Това може да се види и от самия текст на документа, оповестен за публично разискване на strategy.bg.

 

- Целта на законопроекта е България да реализира сходство с общите стандарти на Европейския съюз, които засягат интернационалната протекция.

 

- С измененията в законопроекта ще се подобрят обменът и интеграцията сред базите данни на другите държавни органи. Ще се сътвори и поддържа „ Регистър за чужденците, търсещи или получили протекция на територията на Република България “. 

 

- Бежанци се интегрират в обществото, на пазара на труда и в просветителната система от години. Интегрирането на децата бежанци в учебно заведение няма нищо общо със наличието на образователния материал. Твърдението, че ще се забрани проучването на стихотворението „ Аз съм българче! “ в учебно заведение, е неуместно и е показателно за крайностите, до които са подготвени да стигнат заинтригуваните от саботажа на проевропейското държавно управление, в името на частния си политически интерес. За сведение, „ Аз съм българче “ е стихотворение, което децата, получили протекция в България, учат в учебно заведение още в първи клас. И опитът демонстрира, че го рецитират на драго сърце ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР