Това надхвърля комбинираните 140,7 милиарда долара, създадени от 84 нови

...
Това надхвърля комбинираните 140,7 милиарда долара, създадени от 84 нови
Коментари Харесай

Как са забогатяли новоизлюпените милиардери?

Това надвишава комбинираните 140,7 милиарда $, основани от „ 84 нови самоизградили се “ милиардери за същия интервал.

 

Данните на банката сочат, че това е първият път в деветгодишната история на годишния ѝ отчет за положението на най-богатите 0,00004% от обществото, в който „ новото потомство милиардери са натрупали повече благосъстояние посредством завещание, в сравнение с посредством предприемачество “.

Бенджамин Кавали, началник на стратегическите клиенти в UBS Global Wealth Management, разяснява: „ Това е тематика, от която чакаме да забележим повече през идващите 20 години, защото повече от 1000 милиардери предават към 5,2 трилиона $ на децата си. “

В отчета се споделя, че „ възходящото значение на тези фамилии може да се види във всички огромни географски райони “. В Азиатско-тихоокеанския район междинното благосъстояние на наследниците е 2 милиарда $ спрямо 1,6 милиарда $ за бизнесмените. В Северна и Южна Америка наследниците имат 2,2 милиарда $ против 1,5 милиарда $ за бизнесмените. В Европа, Близкия изток и Африка междинното благосъстояние на наследниците е 4,4 милиарда $ – два пъти повече от това на бизнесмените, което възлива на 2,2 милиарда $.

 

Иначе броят на милиардерите по света се е нараснал със 7% до 2544, а общото им благосъстояние се е нараснало с 9% до 12 трилиона $, показват от UBS. В отчета се споделя, че голямото благосъстояние, което към този момент е трансферирано на идващото потомство, е „ единствено върхът на айсберга “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР