Това, на което станахме свидетели от записите, разпространени от Радостин

...
Това, на което станахме свидетели от записите, разпространени от Радостин
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов обясни „ала-бала с президента

" Това, на което станахме очевидци от записите, публикувани от Радостин Василев, е невиждано. Шокиращо е, че една партия умишлено се готви брутално да наруши законите ", съобщи в утринния блок на Нова проф. Александър Маринов, консултант на премиера Гълъб Донев.

„ Вижте, да вземем за пример, изказванията по връзките на по този начин наречените сътрудници. Г-н Николай Денков сподели за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник”, добави Маринов.

Според него Румен Радев не готви политически план за локалните избори.

„ Не давам висока оценка на аналитичните качества на Асен Василев и Кирил Петков. Това една операция за да се подбуден участниците в съвещанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един рационален човек не би си представял даже тази догадка да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите съществени съперници през годините. Между другото президентът, откогато е на този пост, на всички места, където върви се среща с кметове, без значение от коя партия са”, разясни съветникът на Донев.

Маринов сподели, че истината е елементарна, въпреки и да не е приятна: " Те (Асен Василев и Кирил Петков) се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната акция ", " изсмукали са престижа на президента. " " Ала-бала е доверието, което те получиха на тази база. "

На въпрос за подписана договорка за съгласие сред Радев и Гешев Александър Маринов отговори първо със смях. Дори и да имало някакво съвпадане, това не е синхрон, а съвпадане по логиката на развиване на политическите процеси. " Президентът няма потребност от поддръжката на основния прокурор ", съобщи Маринов.

Той няма обаче визия за какво и до този миг измененията в Наказателно-процесуален кодекс, с които се вкарва механизъм за надзор и следствие на основния прокурор, не са подписани от президента и не са оповестени в Държавен вестник. Всъщност Маринов съобщи, че не знае дали е или не е публикуван декрет за тях, а и можело да има изключителни броеве на " Държавен вестник ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР