Това, на което искаме да заложим, е да си довършим

...
Това, на което искаме да заложим, е да си довършим
Коментари Харесай

Ананиев: Подобряването на стандарта на живот минава през борбата с корупцията

Това, на което желаеме да заложим, е да си довършим работата. Започнахме съответни неща, които бяха направени седемте месеца - вдигнахме пенсиите, безплатните детски градини, обезщетенията за родители на деца, които не могат да влязат в детски градини. Спряхме отровните храни от " Капитан Андреево ", само че имаме още работа, която би трябвало да довършим. Това съобщи пред Българска национална телевизия Настимир Ананиев.

Според него, макар че пенсиите са вдигнати, имайки поради високата инфлацията те би трябвало да се усилят още.

Ананиев също по този начин счита, че минималната работна заплата би трябвало да бъде " вързана " на 50 % със междинната, като уточни, че това е европейска процедура. Той изясни още, " замразяването " на депутатските заплати е популизъм.

Според Настимир Ананиев подобряването на стандарта на живот минава през битката с корупцията.

" Имаме една антикорупционна комисия, която не взе участие в битката с корупцията.

" Тя ревизира едни заявления. Искаме тя да има проверяващи функционалности. Когато прокуратурата не подхваща никакви дейности, тази комисия да може да проверява висшия ешалон на властта. Но този закон беше спрян от Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане ", изясни Ананиев.

" Ние желаеме идващите обединения, които влезнат в идващото Народно събрание да заявят доста ясно, че няма да се коалират с ГЕРБ. Не чакам Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ да го създадат. Те работеха с тях в 47-ото Народно заседание и го провалиха ", обясни Ананиев.

Той разяснява, че групировката " Ние идваме " са Неправителствени организации и няма потребност от документ, с цел да бъдат сътрудник на " Продължавам смяната ". На тези избори, няколко обединения, ще поддържат " Продължаваме промяната ". Хубаво е да чуем от " Ние идваме " припознават ли нашите политики като цяло ", съобщи Ананиев.

" Искаме да работим за една богата и самостоятелна България, желаеме България да стане една европейска страна. Трябва хората да гласоподават, има за кого ", сподели още Ананиев.
ТЕМА преди 1 час 801 преди 2 дни 2477 преди 2 дни 1878
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР