Това момче се превърна в блестящ актьор, който радва всички

...
Това момче се превърна в блестящ актьор, който радва всички
Коментари Харесай

Това момче отдавна се е превърнало в мъж! Той може да бъде мафиот или капризен старец, но всички го обичат

Това момче се трансформира в ослепителен артист, който радва всички с гения си, а днес  Sofia24.bg  ще ви опише за него. Загадката ни e обвързвана с един артист, който има милиони почитатели по целия свят. Той е завоюва десетки награди, като е изиграл едни от най-запомнящите се облици в киното. Любопитно е, че звездата стана баща на 79 години, като към този момент има седем деца. Познахте ли го? Това е великият Роберт Де Ниро. 

Той е от семейство, в което изкуството е на респект. Кръстен е на татко си Робърт Де Ниро-старши, който е бил прочут ваятел и нереален художник. Майка му се споделя Вирджиния и също е художник. Робърт Де Ниро-младши е роден в квартал Манхатън в Ню Йорк на 17 август 1943 година. Баща му е от ирландски и италиански генезис, до момента в който майка му има холандски, британски, френски и немски генезис. Родителите се разделят, когато той е на две години, откакто татко му афишира, че е гей.

Малчуганът е отгледан от майка си в кварталите " Гринуич Вилидж " и " Малката Италия " в Манхатън. Баща му е живял наоколо и остана непосредствен с Роберт през детството му. Де Ниро е пламенно дете и доста е обичал да посещава филми с татко си, когато са прекарвали времето си дружно. Малкото момче било много  очаровано от шведската актриса Грета Гарбо.

Майката на Де Ниро е работила на повърхностен работен ден като машинопистка и редактор за Драматичната работилница на Мария Пикатор, като част от нейното заплащане, на Де Ниро му е било разрешено да посещава безвъзмездни уроци по актьорско майсторство за деца.

На 10-годишна възраст бъдещата звезда дебютира на сцената като Страхливия лъв в " Магьосникът от Оз “. Скоро по-късно той е признат в влиятелната гимназия за музика и изкуство в Ню Йорк, специализирана  в проучването на образни и изпълнителски изкуства.

Въпреки това, чувствайки се претрупан и неопитен за напрегнатата и спортна атмосфера, той напуща, като стопира да посещава държавното учебно заведение единствено след няколко дни. Като младеж се причислява към много кротка италианска улична тайфа, която му дава прякора " Боби Милк “ по отношение на бледия му загар. Макар да е бил непретенциозен метежник, бандата му обезпечава опит, с цел да изобразява по-късно във филмите, в които взе участие, ловко и достоверно италиански мафиоти. Така откакто напуща гимназия на 16-годишна възраст, той е твърдо решен, че ще стане артист. И това в действителност се случва. 

Известен е като перфекционистът на Холивуд, тъй като обича да изпипва облиците си до най-малката детайлност. Трябва да качи 30 кг за ролята си в " Разярения бик “ и го прави. Научава се да приказва сицилиански акцент поради " Кръстникът ". Плаща на ортодонт, с цел да загрози зъбите му за ролята в " Нос Страх “. След това заплаща доста повече, с цел да бъдат върнати по местата им. Научава се да свири на саксофон поради присъединяване си в " Ню Йорк, Ню Йорк ".

Най-много обича да работи с Мерил Стрийп. Казва, че негови кумири в киното са Монтгомъри Клифт, Робърт Мичъм и Марлон Брандо. Робърт Де Ниро е притежател на две награди " Оскар ", премия " Златен глобус ", премия на Гилдията на филмовите артисти за изцяло творчество. Той е считан за един от най-великите артисти на своето време. Де Ниро получава  " Оскар за най-хубав артист " за осъществяването си в " Разяреният бик “ и " Оскар за най-хубава поддържаща мъжка роля " за " Кръстникът 2 “.

Любопитно е, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените артисти, получили " Оскар " за осъществяването на ролята на еднакъв човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в " Кръстникът 2 “, а Брандо получава почетната за ролята си на остарелия дон Вито в " Кръстникът “.

Робърт де Ниро е роден на американска земя, затова той е жител на Съединени американски щати по рождение. Той също има италианско родословие и през 2006 година получава италиански паспорт, което го прави жител на Съединени американски щати и Италия. Следователно той може да работи, живее и прави бизнес в Италия и други страни от Европейския съюз. Той също по този начин получава дипломатически паспорт от Антигуа. 

Той е мултиталантлив артист, който е на холивудската сцена към този момент повече от пет десетилетия. Робърт завоюва разнообразни награди и самопризнание, а доста хора го познават поради съдействието му с режисьора Мартин Скорсезе. 

Де Ниро стана прочут през 1973 година с ролята си във кино лентата " Бий постепенно барабана ". Най-популярните му филми са " Шофьор на такси “, " Кръстникът: Част II “, " Разяреният бик ", " Стажантът “,  " Ловец на елени “, " Нос Страх “, " Казино “, " Добри момчета “, " Крал на комедията “,  " Коза Ностра ", " Последният пенсионерски запой ",  " Жокера ", `Ирландецът ", " Запознай се с нашите ", " Запознай ме с вашите " и много, доста други. С Мартин Скорсезе са другари повече от 40 години. До момента двамата са работили дружно в 10 кино лентата. Де Ниро е освен артист, а и режисьор, продуцент и създател на филмовия фестивал в Трибека.

Една от най-странните случки в живота на Де Ниро е казусът, когато той е обществено посочен в следствието на група за проституция в Париж. Във връзка с това, артистът е бил разпитван от френската полиция през 1998 година. Този нескончаем разпит толкоз изнервя Де Ниро, че той подава публична тъжба.

Голяма група  папараци го чакат да излезе от прокуратурата и го следват по петите. Американецът се надига против цялата страна, обещавайки да върне своя Орден на Почетния легион. Той сподели пред вестник " Le Monde ": " Никога няма да се върна във Франция. Ще съветвам приятелите си да не вървят във Франция ". Невероятно за мнозина, само че той очевидно преглъща обидата, тъй като през 2011 година се появява във френския град Кан, с цел да влезе в ролята на президент на журито на филмовия фестивал. 

Година по-късно изумява почитателите си с признанието: " Уверен съм, че неналичието на приблизително обучение се оказа преимущество за мен ".

Той изрича тези думи, когато получава докторска степен по изкуства от колежа " Бейтс " в щата Мейн.

Актьорът добави, че отводът да приключи гимназия му е оказал помощ в преследването на кариера в киното: " Това бе най-хубавото ми решение от финансова позиция. Спестих съвсем 6 хиляди $, като взех решение да не заплащам семестриални такси и да не върша непотребни разноски през четирите години. Спестих пари и отново получих научна степен ".

През октомври 2023 година всички киномани чакат следващия му план със Скорсезе -  " Убийците на цветната луна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg