Това можем да разберем от статистическия подбор на Автостат, изграден

...
Това можем да разберем от статистическия подбор на Автостат, изграден
Коментари Харесай

Кога ще се възстанови пазарът на автомобили?

Това можем да разберем от статистическия асортимент на Автостат, построен върху данните, получени от националните асоциации на европейските автомобилни производители. От тези данни може да се направи извода, че огромните пазари на Стария континент последователно се завръщат към естествените си равнища.

Германия е водач в продажбите на нови коли през юли - нейните дилъри са продали 314 938 автомобила (-5,4%). Германската асоциация за автомобилната промишленост (VDA) заяви, че тези числа отразяват най-малкия спад в продажбите от началото на годината. В същото време поръчките за нови коли през предишния месец се усилиха със 7%, което демонстрира съществуването на отсрочено търсене, което се образува през интервала на карантинните ограничавания.

Франция е на второ място със 178 982 продадени автомобила (+ 3,9%). В този случай можем да приказваме за позитивна динамичност за съвсем два месеца.

Англия е на трета позиция измежду европейските автомобилни пазари с резултат от 174 887 продадени автомобила (+ 11,3%). Британското общество на автомобилните производители и дилъри на коли (SMMT) означи, че тези позитивни индикатори са регистрирани за първи път от началото на годината, до момента в който юли е и месецът, в който всички дилъри се отварят след карантина.

Ако Русия се вземе поради при оформлението на продажбите на коли през юли на европейските автомобилни пазари, тогава страната е на почетно четвърто място в европейската ранглиста. По предварителни оценки продажбите на леки коли през предишния месец възлизат на съвсем 164 500 (без LCV).

Италия затваря петицата на европейските водачи. 136 455 транспортни средства (-11%) са продадени от дилъри в страната. В тази връзка италианската асоциация на автомобилните производители (ANFIA) отбелязва, че обстановката последователно се усъвършенства - спадът в продажбите към този момент не е доста огромен.

Испанският авто пазар също сподели положителни резултати - през юли продажбите са се нараснали с 1,1% и възлизат на 117 929 автомобила. Испанската асоциация на производителите на коли и камиони (ANFAC) съобщи, че позитивните развития се дължат не на последно място заради стартирането на държавна стратегия за възобновяване на автомобилния парк. На купувачите на нови коли са обещани дотации от испанските управляващи.

Като цяло, съдейки по метода, по който стоят нещата на европейските пазари за продажби на коли в последно време, заключението може да бъде направено по следния метод - има излаз от спешната обстановка, въпреки и не бърз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР