Това може да звучи като сценарий на филм за световна

...
Това може да звучи като сценарий на филм за световна
Коментари Харесай

Учени алармират: Започна обръщането - взривове от радиация и...


Това може да звучи като сюжет на филм за международна злополука: невидимото магнитно поле, което пази планетата от убийствената галактическа радиация се изкривява. Взривове от радиация унищожават нашите информационни спътници и електропреносните мрежи в света се срутват, написа в. " Дейли мейл ", цитоирани от Блиц. Настъпва безпорядък.

Случаите на рак се усилват стремглаво, тъй като освободената слънчева радиация опустошава ДНК-то на хората. Милиарди същества по целия свят измират, тъй като способността им да мигрират се обърква тотално поради настъпилите промени в магнитното ни поле.

В последна сметка атмосферата на Земята е издухвана от слънчевите ветрове, както се е случило преди доста време на Марс след изгубването на магнитните ѝ полета.  Но не се пресягайте към пуканките. Това не е приказен филм. Водещи учени предизвестяват, че тази действителност в действителност може да ни се случи, поради неизбежното завъртане на земното ядро. 

  Високотехнологично съоръжение за мониторинг демонстрира редица знаци, че магнитните полета на Земята може скоро да се извърнат, с помощта на измененията в ядрото на нашата планета. Ако това се случи, магнитните полета на Земята безусловно ще се извърнат с главата наобратно.   През хилядите години, до момента в който протича този развой, нашият значим за отбраната на живота ни магнитен щит ще стане доста по-слаб, което евентуално може да докара до пагубни последствия. Учените предсказват, че щитът може даже да отслабне единствено до една десета от сегашната си мощ, което доста ще понижи качествата за отбрана на Земята против радиацията и потоците от заредени с сила частици, наричани още безоблачен вятър. Данни от антични скали сочат, че обръщането на магнитните полета на света към този момент се е случвало стотици пъти в огромната история на нашата планета.

Под твърдата земна кора се върти полутечен пласт от течни метали, които се поддържат в това положение от топлината, която напуща земното ядро. Въртящата се маса от метали работи като голям електромагнит. Това основава поле, което доближава десетки хиляди благи в космоса и работи като щит против мощната радиация на слънцето. Целият живот на планетата зависи от този щит. Без него слънчевите предавания просто ще раздерат ДНК-то на животните и растенията.   Тези течения на метал под краката ни обаче не са постоянни. В рамките на хилядолетие електромагнитното поле, което те основават, може да се обърне напълно. Смята се, че процесът ще отнеме няколко епохи. Данните сочат, че идващото „ превръщане “ към този момент е почнало.

Магнитният щит на Земята към този момент отслабва с 10 пъти по-бързо, в сравнение с се смяташе до в този момент – с 5% на десетилетие. Това сочат сателитни данни, събирани от Европейската галактическа организация. Магнитното поле отслабва най-вече над Южна Америка - регион, който учените назовават аномалията Южен Атлантик. Вече са регистрирани проблеми с електрическите вериги на спътниците над района вследствие на местни скокове в равнищата на радиацията.

Данните от ЕКА са разкрили също „ неспокойна интензивност “ в теченията от течни метали под земната кора, което наведа на мисълта, че полюсите може да се извърнат всеки миг. Учени, като Даниъл Бейкър, шеф на Лабораторията за физика на атмосферата и космоса към Университета в Колорадо, предизвестява, че в случай че признаците за превръщане са правилни, големи райони от планетата може да станат „ необитаеми “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР