Това може да стане под формата на ваучери, предлагат експертиВеликобритания

...
Това може да стане под формата на ваучери, предлагат експертиВеликобритания
Коментари Харесай

Ще дават помощи за гигабитова свързаност на бедните британци

Това може да стане под формата на ваучери, оферират специалисти

Англия цели 85% покритие с гигабитов интернет до 2025 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на Англия би трябвало да предложи ваучери на семействата с ниски приходи, с цел да насърчи потреблението на ултрабързи гигабитови широколентови връзки, се споделя в нов отчет. Консултативна група за приемане на гигабитовите технологии предлага на работодателите пък да оферират отстъпки на чиновниците си за услугата.

Правителството на Острова има за цел да покрие страната с широколентов, гигабитов интернет достъп най-малко на равнище 85% в период до 2025 година Министърът на цифровата инфраструктура Мат Уорман съобщи, че ще прегледа предложенията на консултативната група.

„ Трябва да подсигуряваме, че всеки може да усети преимуществата на тези стремително бързи скорости, и аз ще обмисля деликатно предложенията за ускорение на възприемането на технологията измежду потребителите ”, сподели той, представен от.

Групата бе образувана по разпореждане на държавното управление след искане на потребителската организация Which, Конфедерацията на английската промишленост и Федерацията на дребния бизнес. Групата предизвести, че задачата на държавното управление да направи Англия способна за гигабитово покритие може да се провали, в случай че потребителите не бъдат подтикнати да модернизират софтуерната си база.

Наскоро извършено проучване на групата откри, че едвам един от петима души е подготвен да заплаща повече за по-бързи услуги. Оказа се още, че доста хора въобще не са наясно по какъв начин гигабитовата услуга ще се разграничава от настоящия им пакет.

Освен това, макар множеството реклами към технологията и нейните преимущества, към 6 от всеки 10 консуматори не знае за съществуването на гигабитови информационни услуги.

Други рекомендации от отчета включват:

В отговор на отчета на консултативната група Асоциацията на доставчиците на интернет услуги прикани държавното управление да работи по предложенията. „ Пандемията акцентира значимостта на цифровата съгласуваност повече от всеки път и до момента в който нашите членове разпростират мрежи, способни на гигабитов транспорт, ще бъде също толкоз значимо да се подсигурява, че възприемането продължава да пораства ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР