Това може би е вид репресия, заяви Лиляна Деянова -

...
Това може би е вид репресия, заяви Лиляна Деянова -
Коментари Харесай

Певицата Лилана смята, че е жертва на конкуренция в бизнеса

Това може би е тип принуда , съобщи Лиляна Деянова - някогашна певица и сегашен софтуерен бизнесмен във връзка обвиняванията си за злоупотреби с еврофондове. Думите й бяха преди да стартира гледането на мярката ѝ за неотклонение.

Пред публицисти в спецсъда тя уточни, че акцията, довела до задържането на нея, на бизнес колегата ѝ Мартин Димитров и на брат ѝ Александър Деянов, оказва помощ на конкурентния снабдител на електронни винетки Интелигентни пътни системи.

" На 28 април, 3 дни, откакто бяхме арестувани, трябваше да пуснем електронни винетки , направихме ги предплатени, имахме подписан контракт с най-големия мобилен оператор и с няколко бензиностанции. Единственият, който има интерес да не стартираме електронните винетки, е тази компания ", изясни Деянова.

По думите й след решението на АПИ да не даде на компанията ѝ достъп до своята система, Лилана и сътрудниците ѝ се отказали от 7% комисионна от АПИ и потърсили пунктове за механически прегледи, сервизи и други обекти, с цел да се обединят в една мрежа .

Според нея, в последна сметка винетката излизала 3 лева повече, само че против 15-20 лева бонуси под формата на отстъпки за всеки клиент.

" Няколко дни преди да влезем в ареста няколко бензиностанции се отхвърлиха да работят с нас, като ни споделиха, че са получили писмо от Интелигентни трафик системи да не работят с нас, защото нашата система не била задоволително добра и ние сме нямали право да работим. Мислехме да сезираме Комисия за защита на конкуренцията ", сподели Деянова. В отговор на въпрос тя посочи, че става дума за вериги на " Шел " и " Лукойл ".

Явно ние сме най-големите нарушители в тази страна младежите, които са наградени с една от най-големите награди в региона на ИТ бизнеса, разяснява Лилана.

За следващ път тя беше питана за връзките си с Васил Божков. Не мога да кажа дали поради него съм тук, само че е позорно, в случай че е по този начин, отговори тя.

Спецсъдът я пусна под домакински арест на 4 юни, като през днешния ден на втора инстанция ще стане дефинитивно ясно дали няма бъде взета по-строга мярка за неотклонение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР