Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия конституционалистът проф.

...
Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия конституционалистът проф.
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Гласуването на оттеглянето на кандидатурата з...

Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия конституционалистът проф. Пламен Киров.

 

„ Не може някой да вземе мандата и да го даде на различен. Представяте ли си представител на ПП-ДБ да иде, да вземе със себе си Мария Габриел и да ѝ даде мандата? При всичко, което се случи, и при тези грозни думи, които трябваше да изтърпи. Това е гротеска, тук би трябвало психиатри да разясняват ”, счита експертът.

По думите му би трябвало парламентарната група да уточни лице, на което президентът връчва личен изследователски мандат – това ще е лицето, което ще бъде министър председател в проектокабинета.

 

„ Сред опциите за избор на длъжностен министър председател има виновни хора, няма по какъв начин всички да откажат, в случай че се стигне до нужда за сформиране на длъжностен кабинет. Ако откажат пък, ще има конституционна рецесия. Тогава има държавно управление в оставка, което обаче не може да провежда провеждането на изборите ”, посочи проф. Киров.

Ученият счита, че отиваме към нови избори.

 

" Беше ясно още от дълго време. Ако имаше воля за единодушие, щеше да се подпише съдружно съглашение. 10-15 дни бяха задоволителни, а и всички знаеха по кое време настава моментът на ротацията, тъй че имаха време да изчистят всички търкания и да се договорят. Търси се по какъв начин да се трансферира виновността на съперника за това, че отиваме на избори ”, добави специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР