Това ми прилича на Хензел и Гретел, които оставяли трошички

...
Това ми прилича на Хензел и Гретел, които оставяли трошички
Коментари Харесай

Киберексперт: Сменените снимки на изчезнала Ивана са като трошичките на Хензел и Гретел

Това ми наподобява на Хензел и Гретел, които оставяли трошички в гората. Така киберекспертът Ясен Танев разяснява заменените профилни фотоси на изчезналата Ивана от Дупница, както и интензивността от нейния профил в обществените мрежи.



„ Надявам се някой да е оставил в действителност трошички, а не да се е подигравал “, добави Танев.

Момичето към момента се търси. През последните дни се следи и съмнителна интензивност от нейните профили в обществените мрежи.

„ Има два разновидността – или профилът е хакнат и това са инцидентни съвпадения, или това е човек, който в действителност има достъп до профила “, разяснява Танев.

Той добавя, че каквато и да била интензивност онлайн оставя диря, която може да бъде проследена до действителни физически места. „ Това е диря, която би трябвало да се ревизира. ГДБОП биха могли с експертизата си да работят “, добави Танев.

Киберекспертът сподели също, че в ГДБОП работи и координатор на Facebook, който е директна връзка с администрацията на обществената мрежа. Той може да изиска данни за профила и по какъв начин той е обвързван със надлежно изгубване на човек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР