Това масло от коприва може да се добави в кремовете,

...
Това масло от коприва може да се добави в кремовете,
Коментари Харесай

Най-доброто природно средство против бръчки, пърхот и косопад. Правя си го всяка година, помага и за болки в ставите

Това масло от коприва може да се добави в кремовете, мазилата и шампоаните, както и да си приготвите маска за лице и коса. Терапевтичното масло от коприва съхранява най-добре лечебните свойства на растението.
В реалност в чист тип, това масло е едно чудесно средство срещу бръчки, пърхот и косопад. То потиска растежа на сивата коса и предотвратява по-ранната й поява.
В някои случаи може да върне естествения цвят на косата посредством излекуване на космените фоликули.

Когато се втрива в скалпа половин час преди миене, косата ще бъде пухкава, мека и еластична и ще усъвършенства растежа си.
Ако намажете лицето си с масло от коприва, вие няма да имате бръчки. Копривата сносно изглажда фините линии.
На основата на копривеното масло бихте могли да получите лековит мас за рани или крем за болки в ставите. Така че непременно си приготвите това лечебно масло от коприва.
Съберете копривата в интервала май – юли от екологично чисти региони, т.е. отвън града и надалеч от главния трафик.

Можете да употребявате непосредствено стеблата на дължина, където към момента има положителни и сочни листа. Растението с увреждания или изсъхнали листа, няма да ви бъде от изгода.
Добре е да съберете копривата на сутринта, след пороен дъжд, тъй като листата й ще са сочни и свежи, а и самото растение ще бъде чисто и няма да има потребност от измиване.
Нарежете копривата. Препоръчва се да носите ръкавици, само че в случай че страдате от болки в ставите на ръцете, имайте поради, че “ужилванията ” от копривата имат лечебен резултат. Разбира се, може да лекувате ставите с по-малко спартански способи.

След нарязване е нужно няколко часа да изсъхне. След това киселината върху нея ще се изпари и ще престане да жили.
Нарежете листата от стъблата. Младите растения биха могли да бъдат нарязани напряко с дръжката. Смелете всичко в месомелачка: Смелете листата и ги поставете в чист стъклен буркан. Не ги тъпчете, с цел да имат по-добър контакт с частиците растително масло.

Това количество коприва е нужно да запълни 2/3 от буркана.
Сега го напълнете с пречистено рафинирано масло. В идеалния случай – зехтин, само че също по този начин можете да го замените с всякакво рафинирано олио, даже и с рафинирано слънчогледово олио, което е най-близко по химичен състав до зехтина.

Маслото е належащо да се налее директно до върха, належащо е да остане допустимо минимум пространство за окисление. За това количество ще ви е нужен към един литър масло.
На фотографията виждате по какъв начин бурканът с коприва е подложен на светлина, с цел да обърнете внимание на обстоятелството, че частиците коприва са наситено тъмни, а маслото транспарантно: Когато лечебното масло е готово, картината ще бъде друга: копривата ще бъде транспарантна, а маслото – мрачно. Това ще приказва, че маслото е извлякло всички етерични масла от копривата и другите нейни лекарствени субстанции.

Сега е нужно да съхранявате маслото на мрачно и хладно място, само че никога в хладилника. За към две седмици копривата ще стане транспарантна. За да подобрите процеса на екстракция, можете понякога да разклащате леко буркана.

Когато маслото е готово, е нужно да се филтрира през тензух в чист стъклен съд и да се съхранява на мрачно и хладно място, въпреки че при стайна температура също няма да се утежни.
Вашето масло от коприва е готово! Не забравяйте да носите ръкавици.

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР