Това лято ще бъде първото от над три години, на

...
Това лято ще бъде първото от над три години, на
Коментари Харесай

36 млн. души в Европейския регион може да са развили дълъг COVID-19

Това лято ще бъде първото от над три години, на което доста хора ще се насладят без надвисналата опасност от КОВИД-19. Въпреки че към този момент не е световна заплаха за публичното здраве, заболяването към момента не е изчезнала, се показва в изказване на районния шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32673
Близо 1000 нови смъртни случая от COVID-19 не престават се регистрират в района всяка седмица. Цифрата е занижена заради намаляването на броя на страните, които постоянно рапортуват на СЗО за смъртните случаи от COVID-19. 

Заболяването продължава да визира непропорционално най-слабите и най-уязвимите.

Хората с съществени болести като рак, сърдечносъдови и хронични белодробни заболявания, и диабет, които съставляват 75 % от смъртността в района, бяха и към момента са доста по-уязвими за тежки форми на COVID-19.

Прости решения - 25 минути умерени извършения, отвод от цигарите, ограничение на алкохола и солта, могат да оказват помощ за понижаване на тежестта на тези така наречен незаразни заболявания и за битка със идната пандемия, когато тя настъпи. 

Дългият COVID-19 остава комплицирано положение, за което към момента се знае доста малко.

Според изчисленията близо 36 милиона души в Европейския район на СЗО може да са имали дълъг COVID-19 през първите три години на пандемията.  

Това е почти 1 на всеки 30 европейци за посочения интервал. За тези хора към момента евентуално е мъчно да се завърнат към естествения си метод на живот. 

Дългият COVID-19 продължава да бъде крещящо сляпо леке в познанието за заболяването, което незабавно би трябвало да бъде запълнено. Ако не бъде създадена цялостна диагностика и лекуване за него, има възможност хората в никакъв случай да не се възстановят изцяло от пандемията. 

Регионалният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге визира и тематиката за необикновените летни горещини.  

Нов отчет на Европейския съюз и Световната метеорологична организация (СМО) неотдавна предизвести, че от 80-те години на предишния век Европа се затопля два пъти по-бързо от междинното за света и рисковите горещини през летните месеци се трансформират в норма, а не в изключение.

Миналата година в Европейския район рисковите горещини лишиха живота на 20 000 души сред юни и август. 

Миналата седмица в Испания и Португалия бяха регистрирани температури над 40 градуса, което доста усили риска от горски пожари. 

По-рано този месец в Казахстан смъртоносни горски пожари лишиха живота на минимум 15 души. В същото време в други елементи на нашия наводнения и свлачища също лишиха човешки животи. 

Препоръката на районния шеф на СЗО за Европа е хората да се грижат едни за други през летните месеци, като наглеждат възрастните си родственици и съседи, лимитират интензивността навън, когато е доста топло, не не помнят да се хидратират и да охлаждат домовете си и да си обезпечават време за отмора. 

Наред с нараствания неотдавнашен риск от рискови горещини, Клуге насочва вниманието и към неотдавнашното обновяване на инфекциите с маймунска шарка, първо в Съединени американски щати, а по-късно във Англия, Испания, Белгия и Нидерландия.

През месец май в Европейския район са регистрирани 22 нови случая на маймунска шарка. 

Въпреки че наподобява ниска, цифрата демонстрира, че вирусът продължава да циркулира в Европа. 

Обобщавайки обстановката с COVID-19, маймунската шарка и рисковите горещини, Ханс Клуге отбелязва, че е неотложно смяна в груповия метод, разпределението на запаси и самостоятелното държание на хората, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР