Това лято не е като другите и най-актуалният аксесоар за

...
Това лято не е като другите и най-актуалният аксесоар за
Коментари Харесай

Правила за носене на маска в жегите

Това лято не е като другите и най-актуалният аксесоар за него е защитната маска. Въпреки че носенето й е наложително в градския превоз и множеството закрити пространства, някои се усещат по-сигурни с нея и навън, когато са измежду доста хора.
 Маските, носенето на очила и по какъв начин да не се запотяват стъклата
Как да не ни се запотяват очилата, до момента в който сме с маска

Няколко потребни трика

А даже и на закрито, когато температурата е по-висока, носенето на маска за повече от пет минути се трансформира в същинско тестване. Затова е добре да знаем по какъв начин можем да си спестим най-малко малко от тъгите.

Цвят

Както добре знаем, тъмните цветове притеглят слънчевите лъчи. Затова е добре в летните дни да не излизаме с маска в черен цвят, тъй като обезпечено с нея ще ни е по-топло.

Материя

Най-разпространените маски, познати като хирургически или медицински, несъмнено не са най-хубавият ни избор. Те освен не ни обезпечават висока отбрана против COVID-19, а и ни запарват, тъй като са направени от изкуствения материал полиестер.
 Снимка 490871

Вместо на тях, по-добре е да изберем памучни маски за многократна приложимост, с които дишането ще е по-лесно, а и някои проучвания демонстрират, че са и с висока степен на отбрана, в случай че са трислойни.
 Маските и какви са най-хубавите материали, които да използваме, в случай че желаеме да си създадем сами у дома
Най-подходящите материали за изработката на маски

Всяка тъкан е от голяма важност

Форма

Важно е маската да приляга компактно върху устата и носа ни, само че не е наложително да е толкоз стегната, че да не можем да вършим придвижвания с лицето и в допълнение да затруднява дишането. Затова е добре да пробваме разнообразни, с цел да намерим оптималният вид за нашата форма на лицето.

Смяна

Ако ще ни се наложи да прекараме повече време с маска на високи температури, е добре да имаме повече от една на разположение. Когато маската се намокри от потта, е по-малко ефикасна в отбраната и прави вдишването и издишването по-трудно. Затова е добре да я сменяме постоянно и никога да се опитваме да се охладим, като я намокрим.
 Снимка 490870

Хидратация

Независимо дали носим маска или не, през топлите дни е от значително значение да консумираме задоволително вода. Ако усетим отмалялост, замаяност и сърцетуптене, евентуално кръвното ни налягане е по-ниско от елементарното. В сходни случаи реагираме бързо с чаша вода, а най-добре да не чакаме да се стига до такава степен, предава Best Life.
 Маските, maskne, кожните раздразнения и по какъв начин да ги избегнем
Как да не ни излизат пъпки от носенето на маска

И красиви, и предпазени

От значително значение е и да хидратираме добре кожата на лицето си, изключително в секторите, които покриваме с маски. В тях се образуват разнообразни раздразнения, кожата става доста сензитивна и се нуждае от спомагателна грижа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР