Това лято Филип Морис България ще даде възможност на 15

...
Това лято Филип Морис България ще даде възможност на 15
Коментари Харесай

Полина Влахова, Филип Морис България: Важно е младите хора да имат ментори

Това лято Филип Морис България ще даде опция на 15 млади българи да придобият действителен професионален опит в тримесечен заплатен стаж от юли до септември. Мултинационалната компания, която минава през огромна промяна, изпълнявайки своята визия за бъдеще без пушек, тази година навършва 15 години в България и ще отпразнува годишнината си, осигурявайки опция на за старт в кариерата на 15 български студенти.

Компанията към този момент има опит с предходни стажантски стратегии, с помощта на които завършващи студенти освен са стартирали кариерата си в офиса в София, само че и са траяли към този момент като пълноценна част от екипа в България.
Поли Влахова, началник на отдел " Маркетинг и цифрови връзки " във Филип Морис България
" Трябва да си отделиш задоволително време за натрупването на опит в другите сфери на бизнеса, с цел да си сполучлив. "

Защо е значимо младежите да имат ментори?

Менторите са един от главните източници за предаване на на практика опит на младите, което е доста значимо за по-нататъшното кариерно развиване. Разбира се, с изключение на опит, това да бъдат част отводеща интернационална компания и смяната, която основава, сигурно ще им даде другата позиция за бизнеса като цяло.

Какво си спомняте за началото на личната си кариера - какви бяха компликациите и страховете ви, и по какъв начин ги преодоляхте? Кой ви оказа помощ в този развой?

Както при множеството младежи, при започване на кариерата ми, неувереността, че мога да се оправя с сложни задания беше главният ми боязън, само че с опит и добър мениджърски метод съумях да го преодолея и да трансформира настройката си към блян за намирането на решения.

Какво бихте споделили на по-младата си версия от позицията на човек с дълга и сполучлива кариера през днешния ден?

Бих посъветвала себе си да демонстрирам повече самообладание в упованията си, защото е добре да отделиш задоволително време за натрупването на опит в другите сфери на бизнеса, с цел да си сполучлив.
Анна Габровска, началник на отдел " Култура и човешки капитал " във Филип Морис България
" Инвестираме в развиването на компетентности и умения, тъй че чиновниците ни да се развиват в мечтаната от тях кариерна посока ".


Снимка: Филип Морис
Тази година ние честваме 15 години на българския пазар и свързваме броя на търсените стажанти и с годишнината на компанията. А упованията ни са да намерим младежи с избрана настройка. Вярваме, че с цел да може един човек да работи в бизнес, който минава през огромна положителна промяна, той или тя също би трябвало да са гъвкави, подготвени да учат, бързи и с готовност да работят в екип.

С какво тази стажантска стратегия е по-различна от тези, които компанията е провела до момента, и пандемията с Ковид-19 има ли нещо общо с метода, по който ще наподобява програмата?

Програмата ни е част от самодейностите на Филип Морис Интернешънъл в цяла Европа за да подкрепим младите, които в интервала на рецесията имат усложнения с намирането на първа работа. Тя следва разпоредбите на всички стажантски стратегии при нас във връзка с асортимент на избрани профили, он-бординг, менторинг и обучителна част за стажантите. Програмата е се разграничава в това, че ние сме решени като компания да назначим стажанти през лятото в интервал, който към момента е провокационен за бизнеса. Но имаме вяра надълбоко в позитивите, които можем да донесем за младите и за обществото.

Какво, съгласно вас, ще научат те и какво очаквате да донесат на компанията?

За нас е извънредно значимо да създадем по този начин, че тези хора да имат схващане за това по какъв начин работи интернационалния бизнес, а в случай че към момента не са се ориентирали в каква област желаят да се развиват професионално, да им дадем насоки, опит и вероятност. Надявам се те да ни оказват помощ с силата, любознанието и упоритостта си за постигането на нашата световна задача.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР