Това лято citywalk“ е един от новите трендове в областта

...
Това лято citywalk“ е един от новите трендове в областта
Коментари Харесай

„Citywalk“ се превръща в новата любима мода за пътуване на младите хора

Това лято „ citywalk “ е един от новите трендове в региона на туризма измежду младежите. „ Citywalk “, което безусловно се превежда като „ разходка из града “, натъртва на спонтанността, бавното движение и потапянето в прекарванията по време на пътешестване в града.

Според огромните данни на огромна китайска туристическа платформа, през юни ползата на консуматори към термина „ citywalk “ на техния уеб страница се е нараснал със 121% спрямо предходния месец. Повече от 70% от туристите са избрали да опитат тази услуга по време на туристическата си почивка или даже в личния си град. В същото време от ден на ден младежи избират да платят, с цел да изживеят една разходка в града по едно и също време със познания и развлечение под управлението на професионални организации или експерти. В разнообразни обществени медии и платформи за пътешестване има освен огромен брой „ citywalk “ направления, само че и доста компании или експерти, които специализират извънредно в този вид услуга. Много хора избират да търсят сътрудници за „ citywalk “ онлайн, с цел да обикалят града дружно.



Данните демонстрират, че известни градове за подобен вид съвременна разходка из града са тези с надълбоко историческо и културно завещание и богати улични пейзажи. Шанхай, който оглавява листата на известни градове за „ citywalk “, е композиция от тези две характерности. Специализираните кафенета, които могат да се видят на всички места в Шанхай, също са мощно привлекателни за младежите. Струва си да се означи, че в допълнение към историята и културата, оживената атмосфера на живот също е значима причина за от ден на ден младежи да посетят града. Град Гуейян, Чунцин, Чънду са представители на такива градове.

Популярността на „ citywalk “ е обвързвана с смяната в потребителските привички на младежите. Според изследването това дали дадена дестинация е неповторима, спокойна, изненадваща и заслужаваща да бъде прегледана, последователно се трансформира в главен аршин при пътуванията през 2023 година В същото време близостта, ниската цена, неналичието на тълпи и вкусната храна също са значими референтни фактори за младежите при избора на способи за пътешестване. Все повече младежи трансформират позиционирането си при пътуванията от „ гости “ в предишното към „ преживяващи “ през днешния ден. Те доста повече желаят да се интегрират в локалната общественост и да се срещнат с културата и историята, написана по улиците на града, както и с най-автентичните традиции и метод на живот.



Експертите считат, че известността на разходките из града вид „ citywalk “ е тясно обвързвана с измененията в желанията на младежите за пътешестване през последните години. По време на епидемията пътуванията на дълги дистанции бяха лимитирани и повече хора започнаха да откриват  „ щастието в дребните елементарни неща “ към себе си. Този табиет продължава и до през днешния ден. Младите хора, пътуващи до други градове, също започнаха да се концентрират върху други места с изключение на известни забележителности. Все повече старинни здания, добре проектирани книжарници, кафенета с неповторим жанр, присъщи механи и даже пазари могат да се трансфорат в идеалното място за младежите (а и туристите като цяло) да се разходят и да усетят атмосферата на града.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР