Това лудо малко нещо, което наричаме любов, е един от

...
Това лудо малко нещо, което наричаме любов, е един от
Коментари Харесай

Фактори, без които връзката не може да оцелее

Това бясно малко нещо, което назоваваме обич, е един от най-изучаваните и минимум разбираеми въпроси в логиката на психиката. Една от аргументите е, тъй като огромна част от проучванията на сантименталните връзки се вършат в лаборатории, а не в действителния живот. По-лошото е, че респондентите нормално са хора, които най-лесно се набират за изследването, да вземем за пример студенти. Докато учениците сигурно са хора, способни да основат близки връзки, доста от тях не са задоволително зрели, с цел да опознаят себе си и още по-малко да знаят какво чакат от колегата си.

Психологическите теории за любовта се концентрират върху фактори като: пристрастеност, ангажираност, непосредственост, опит от предходни взаимоотношения, прочувствени потребности и дарба за другарство. Те, несъмнено, са значими за здравето на всяка връзка. Когато обаче се стигне до прогнозиране коя връзка ще продължи в дълготраен проект, прагматизмът става толкоз значим, колкото и романтизмът.

След като към този момент знаете защо става въпрос, е време да ревизирате връзката си в тест. Вижте по какъв начин да оцените връзката си по тези 4 основни фактора:

1.Мислете позитивно за колегата си. 

Да мислиш позитивно за колегата си значи, че се фокусираш върху положителните качества на характера му, а не върху неприятните. Дъвчейки мислите си за нещата, които ви тормозят, можете единствено да преувеличавате дребните неща и това да ви нервира. Хората в положителни връзки се отърват от неприятните усеща, което ги кара да си спомнят положителни и споделени прекарвания, а не неприятни.

2. Мислите за колегата си, когато той не участва. 

Забравяте ли за съществуването на колегата си, когато го напускате за час, два, вечер или по-дълъг интервал? Изчезва ли от съзнанието ви, когато изчезва от погледа ви? Ако е по този начин, това може да е знак, че не сте влюбени в колегата си. Не е нужно да прекарвате всеки миг с въздишка с блян, само че фактът, че сътрудникът ви е не е към вас, би трябвало да ви минава през мозъка по-често.

3. Прекарване на времето дружно. 

Ако обичате някого, желаете да прекарате колкото може повече време дружно. Прекарването на времето дружно даже вкъщи може да помогне за интензивността на любовта. Дори дълготрайният ремонт на мазето може да бъде метод за подсилване на връзката ви. Готвенето, градинарството, извършването на покупки на хранителни артикули или даже почистването в къщи също могат да бъдат метод за това. Този фактор е по-голям и за мъжете.

4. Изразяване на усеща. 

Чувството за обич към колегата е значимо, само че също по този начин е значимо да изразите тази обич физически. Не би било рационално да се вършим на недостижимост, когато задачата е да създадем пристрастеност във връзката. Усещането не би трябвало да е доста изискано и не е нужно да го пръскате прекалено. Докосването на ръката или целувката по бузата са задоволителни, с цел да се построи интензивността на връзката.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР