Това, която коментирах с държавния глава е същото, което той

...
Това, която коментирах с държавния глава е същото, което той
Коментари Харесай

Иван Гешев: Главният прокурор не е недосегаем и не решава всички проблеми

Това, която разясних с президента е същото, което той изложи в изказването си.С ясното схващане съм, че прокуратурата би трябвало да е много по-активна и да даде повече правдивост на обществото. Повечето български жители чакат тъкмо това. Имам цели и няма да ги разясня, до момента в който не стъпя в служба.Това съобщи новият основен прокурор Иван Гешев след срещата си с президента Румен Радев.

"Прокуратурата би трябвало да остане като част от правосъдната власт. Това е моето мнение и мнението на цялата магистратска общественост, а какво е мнението на президента - не знам ", сподели още той.

Радев подписа декрет за назначението на Гешев и разгласи, че стартира спор за промени в Конституцията

Запитан дали е работил селективно по делото КТБ, Гешев бе безапелационен, че не е. "Прокуратурата не може да отговори на други упования с изключение на на правовите,на наказателния развой и на закона. Прокуратурата се регистрира задоволително, само че някои неща могат да се подобрят ", отсече още той.

"Не е правилно, че прокуратурата е отговорна за всичко в тази страна. Да се фиксираш и бориш с една институция не е в полза на страната, както го прави един олигархичен кръг. Хората, които нарушават закона - би трябвало да се тормозят. Дали някой ме хвали или не - не е аршин за нищо. Така е във всяка правова страна ", безапелационен е Гешев.

На журналистически въпрос за какво носи значка на ревера си с Васил Левски и дали се счита за деятел, той съобщи: Не се считам за нов деятел. Не се считам за Левски, по какъв начин е допустимо някой да се счита?! Просто значката ми е един от обичаните аксесоари ".

Радев се среща изключително с Гешев. По обед става ясна позицията на президента

Попитан какво е рационален период, Гешев отсече, че това е когато процедурите съблюдават закона.

"Главният прокурор не е недостижим и не взема решение всички проблеми в тази страна. Категорично считам да развенчая политически мит, че основният прокурор е всесилен. Ще изяснявам всичко на българските жители, до момента това е сегмент от работата на прокуратурата, която не е била задоволително ясна. Прокуратурата не е пощенска кутия. Няма безгрешна институция. Имаме проблеми и знаем кои са те и ще ги решаваме ", сподели Иван Гешев.

"Борбата с престъпността зависи от правоохранителни органи, прокуратура и съд. Не може единствено една конструкция от системата да е отговорна. Резултатите на българската правосъдна система не са неприятни по отношение на тези на другите страни от Европейски Съюз. Следва да се увеличи потенциала и на доста други структури ", сподели още новият основен прокурор на България.

Попитан с какъв екип ще работи, той съобщи, че има време и ще намерения над този въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР