Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на Демократична България

...
Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на Демократична България
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не се чувствам обиден от думите на Слави Трифонов

Това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка вчерашната на водача на " ИТН " Слави Трифонов.

" Демократична България " желаят постове, макар че настояват противоположното. Искат да се приказва за политики, планове. Но желаят постове. Николай Василев има общо със остарялото, има опит. Предлагаме ново лице - Пламен Николов, той нямал опит. Цялото им държание е такова. Но ги трансформираме в по-важни в сравнение с са. Те си имат своето наличие. На база на това имат и опцията да взимат избрани решения. Или ще го поддържат, или не. И ще носят своите последици ", закани се Трифонов.

" Получихме писмото от " ИТН " и им благодарим. Нагласата е да участваме в тази среща. Нещата не престават по техническия ред, както са заложени по Конституция, по правилника на Народното събрание и политическата логичност ", разясни Христо Иванов.

" Срещата се инициира от сътрудниците от Има Такъв Народ. Не мога да кажа какво да чакам, тъй като получихме единствено едно малко писмо. Не знам ще беседваме ли за министрите, ще ги забележим ли, ще бъдат ли показани. Очаквам да видя някаква ориентировка и пътна карта, да се даде информация по какъв начин си показват политическия разговор отсега нататък. Нека да е ясно едно - мандатоносителите са Има Такъв Народ. Те носят отговорността и би трябвало да я поемат. Ние сме доброжелателни и в случай че желаят нашата поддръжка, ще беседваме, само че отговорността си остава тяхна ", безапелационен бе Иванов.

" Към всички министри би трябвало да има условия. Министър-председателят би трябвало да бъде мощен човек. Той не е просто някакъв бушон – би трябвало да бъде водач. Очевидно министерството на финансите е значимо, всички министерства са значими. Ще се отнасяме с почитание към професионалната кариера на всеки препоръчан. Топката е в полето на " ИТН ". Ще дадем цялостната си оценка, откакто груповите ни органи вземат решение. Кандидатите би трябвало да се употребяват с почитание. Това не значи обаче, че ще бъдем безкритични към високите постове, за които те са номинирани. Ще настояваме за един оправдателен развой, който да е фокусиран върху политическите отговорности ", разяснява още Иванов.

" Ние ще настояваме за явен ангажимент. Дали този ангажимент ще се споделя политически меморандум, стратегия, документ, както желаете го наречете – няма никакво значение. Аз желая да има подобен ангажимент, с цел да мога да кажа на моите гласоподаватели защо съм дал своя вот и какво съм подкрепил. Благодарихме за поканата на Българска социалистическа партия за диалози, само че отложихме предлагането, тъй като първо би трябвало да забележим какво тъкмо се случва ", приключи Христо Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР