Това коментира в ефира на бТВ вътрешния министър Бойко Рашков.Имаме ...

Това коментира в ефира на бТВ вътрешния министър Бойко Рашков.Имаме

Бойко Рашков: Имаме много сигнали за купуване на гласове от страна на ГЕРБ и ДПС

Това разяснява в ефира на бТВ вътрешния министър Бойко Рашков.

Имаме арестуван жител в Кирково и опасност против различен тамошен жител. Заплахата е, че индивида би трябвало да гласоподава за Движение за права и свободи, другояче ще има последствия. Заплахите или пък принудата са най-разнообразни, разяснява той.

Те са толкова разнородни, че не мога да ги обобщя и опиша. И някои наши политици дотам са се специализирали, че българския жител е под напън да гласоподава за избрана партия, добави той.

На предходните избори общото мнение е, че е свален криминалния избор с към 30%. А ние в Министерство на вътрешните работи сме уверени, че това нен е целия размер с криминална престъпност, свързана с провежданет,о на изборите. И не инцидентно рецензиите, които получихме след 14 юли идват основно от тези две партии, тъй като там въздействието на органите на Министерство на вътрешните работи по силата на закона оказа най-мощно въздействие, т.е. да понижим криминалния избор, добави министърът. 

Обвиненията на Мустафа Карадайъ, че сме унижавали избиратели на Движение за права и свободи, са безусловно безпредметни. Многократно съм се обръщал към Движение за права и свободи, в случай че има такива данни, да ги предадат във вътрешното министерство за инспекция или да ги подадат на прокуратурата, на която евентуално имат по-огромно упование. Но не последва нито едното, нито другото, разяснява Рашков. 

 

Източник: petel.bg