Това коментира пред Нова телевизия Данчо Цонев от Движението за

...
Това коментира пред Нова телевизия Данчо Цонев от Движението за
Коментари Харесай

Данчо Цонев притеснен комисията за недосегаемостта на Пеевски да не се превърне в народен съд

Това разяснява пред Нова телевизия Данчо Цонев от Движението за права и свободи. За следващ път в народен ефир той неистово пази някогашният народен представител от Движението Делян Пеевски.

„ Делян Пеевски нито директно, нито индиректно е обвързван с нито една от компаниите, които са получили заеми от ББР “, по този начин Цонев отговори на въпрос за какво от Движението толкоз доста не харесват служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Припомняме, че точно Петков повдигна завесата в Българската банка за развиване и разкри бомбастичните заеми.

„ Днес министър Петков ще бъде в Народното събрание и още веднъж ще му задам въпросите къде са доказателствата за присъединяване на Пеевски в тези компании “, добави разпалено националният представител.

„ Движението за права и свободи не е участник в преговорния развой. Ние сме фенове на процеса по сформиране на държавно управление. Това, което виждаме, ни отдалечава от съставянето на кабинет, тъй като политическата отпадналост на договарящите се крие зад мантри като „ Далеч Движение за права и свободи “, разяснява още Цонев.

„ Ние получихме една куртоазна покана за среща от „ ИТН “. На експертно равнище вземат участие 4-5 празненство. Всеки ден специалистите им по няколко часа разискват политики и куп неща. Нас ни поканиха на една-единствена среща, на която ни беше казано, че в духа на парламентаризма са поканили нас. Запознаха ни с целите и ни споделиха, че не желаят поддръжка от Движение за права и свободи. Ние им казахме, ме като не желаят – няма да получат “, изясни той.

„ Нашето решение е да изчакаме края на договарянията, да забележим какво ще сформират, какви имена ще имат и тогава ще преценим дали да подкрепим този кабинет. Ако би трябвало да дадем нашия принос без да участваме в кабинета, бихме го създали, само че има голямо значение персоналния състав. Не желаеме да виждаме дългата ръка на подмолния състезател Прокопиев в този кабинет. Вчера към този момент излезе тази ръка. Двамата служебни министри на финансите и на стопанската система са негови назначения. Те извършват неговата политика и ние това ще го потвърдим “, уточни Цонев.

Припомняме, че предходната седмица Иво Прокопиев популяризира до медиите свое отворено писмо до водача на Движение за права и свободи, в което уточни, че вижда „ възходяща експанзия и манипулативност “ в серия изявления на Карадайъ, „ както и изявления на други водачи на Движение за права и свободи “. Издателят цитира няколко изказвания по собствен адрес на политика и сътрудника му Йордан Цонев, след което акцентира, че съгласно него те „ бъркат “ в преценката си.

Цонев скочи и против служебният министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков: „ Под паравана на битка с купения избор извърши ужасни репресии против цели партийни структури “, жалва се националният представител от Движение за права и свободи, който уточни, че от Движението щели да упорстват за комисия в Народното събрание, която да проверява тези въпросни репресии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР