Това коментира пред БНР Андрей Янкулов - експерт от Антикорупционния

...
Това коментира пред БНР Андрей Янкулов - експерт от Антикорупционния
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Осемте джуджета и Нотариуса приключиха

Това разяснява пред БНР Андрей Янкулов - специалист от Антикорупционния фонд, някогашен прокурор и някогашен заместител вътрешен министър.

По думите му самите институции си пускат следено неща, които вършат " токсичен двойник на един лийк ". " Това в действителност не е никакъв лийк, това е просто даване на информация на избрани медии, само че не по естествения ред ", изясни той.

 

Осветляването на анонимни очевидци по малкия екран Янкулов назова " фарс ": 

" Не мога да възприема това по какъвто и да е естествен метод. Ясно е за какво се прави - точно с цел да се верифицира лийка ".

" Докато текат тези първични дейности по следствието, дори не се знае дали те са и почнали в действителност, Живко Коцев се обажда на основния прокурор по някакви приложения, с цел да се среща с него. Каква работа има основният прокурор такава среща да организира с основен секретар на Министерство на вътрешните работи - може да организира среща с него по длъжностен мотив, само че тук явно мотивът е персонален и то е отношението - персонално, което очевидно Коцев чака да получи по това наказателно произвеждане, което занапред стартира.

 

На 4 април наблюдаващите прокурори ще се срещат с материалите по това следствие, а още на 3 април основният прокурор и градският прокурор одобряват лице, което знае, че е намесено в тази история и в този момент се чуди в какво качество ще попадне там - очевидец ли ще бъде, обвинен ли ще бъде. Дали срещата е инициирана от Коцев, или е инициирана от Сарафов и Кирилова и какъв е бил предметът на срещата - дали те са го натискали да си подава оставката като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, или той им се е молил да го вършат очевидец - каквото и от това да е правилно, всичко това е безусловно неприемливо. Не може да се вършат срещи на управленията на институциите, които проверяват, с евентуално ангажирано по това следствие лице ", разяснява Андрей Янкулов в предаването " Преди всички ".

По думите му това е следващото наказателно произвеждане за корупция по високите етажи на властта, което сякаш е водено и което е една " димна завеса ". Според него същината зад тази " димна завеса " е оклеветяване на някакви хора, политически дивиденти за едни и политически вреди за други. Събраните доказателства се употребяват по метод, по който единствено репресивните органи на страната могат да вършат, безапелационен бе специалистът. Той подсети какво се е случило с другите шумно почнали следствия - " от един миг нататък всичко затихва, никой не се интересува от това произвеждане, месеци и години по-късно то завършва в цялостна тишина ". 

Все отново излизат неща, които чисто обективно водят до безусловно непротиворечивия извод, че такова лице като Живко Коцев не може да заема какъвто и да е върховен държавен пост, разяснява специалистът от Антикорупционния фонд и добави изрично, че е неприемливо човек на този пост да получава скъпи дарове от предприемачи, без значение какъв е мотивът. За него обаче е неразбираема и отбраната на такова лице от партия, в тази ситуация ПП-ДБ. 

 

" В момента, в който тръгнат да разпитват Коцев, няма да си спомня към този момент, че по отношение на него е упражняван напън от основния прокурор и другите присъстващи на срещата, даже да е било по този начин. От този сигнал би трябвало да си дадем сметка, че нищо няма да излезе. Обективно няма какво да се случи там ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР