Това коментира Михаил Въжаров - баща на убития пред дискотека

...
Това коментира Михаил Въжаров - баща на убития пред дискотека
Коментари Харесай

Бащата на убит пред “Соло“: За това, което Тодоров извърши, възмездие няма

Това разяснява Михаил Въжаров - татко на убития пред дискотека „ Соло ” Кирил Въжаров, откакто през днешния ден стана ясно, че Тодоров е арестуван в Узбекистан. 
Прочетете още
Новината за задържането от през днешния ден обаче Въжаров посочи, че не е разтуха.

„ Неговото залавяне е урок за тези, които сега вършат безразсъдни неща - че рано или късно ще пристигна отмъщение ”, сподели още той за Нова.

Въжаров не вижда смисъл от това да пробва да се види с Тодоров.

„ Той, може би, към момента не е осъзнал какво е направил. Неговото безочливо държание по време на процеса и сигурността му, че е над закона… Каквото било, било. Да си излежава присъдата ”, добави бащата.

Припомняме, че прокуратурата на Република България е осведомена публично от бюрото на Интерпол в Ташкент, че на 01.03.2023 година е арестуван българският гражданин Илиян Тодоров, разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест и червен бюлетин на Интерпол.

Илиян Тодоров има влезнала в действие присъда по дело, завършено дефинитивно от Върховния касационен съд през декември 2013 година

Той е приет за отговорен и е наказан на пожизнен затвор за това, че на 18 април 2009 година в гр. София съзнателно е умъртвил В.А. и К.В. и е направил опит съзнателно да умъртви К.Д., като действието е осъществено по хулигански подбуди (убийствата покрай дискотека " Соло ", гр. София).

При разглеждане на делото на първа инстанция - Софийския градски съд, Илиян Тодоров е оневинен през 2011 година за осъществените от него действия. На 02.04.2013 година присъдата е променена от Софийския апелативен съд като е наложено наказване " пожизнен затвор ". Впоследствие тази присъда е доказана от Върховен касационен съд.

В известието на управляващите в Ташкент се сочи, че на 1 март г. при инспекция на " излаз "  преди полет за Истанбул Илиян Тодоров е спрян за инспекция. Установено е, че паспортът, с който българският жител се е легитимирал е фалшифициран, заради което лицето е арестувано. Със случая са ангажирани способените гранични управляващи, както и способената прокуратура в Узбекистан.

Със съдействието на българските способени управляващи е открито, че арестуваното лице е търсеният Илиян Тодоров.

Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от Тодоров документно престъпление (използване на неистинен документ), което следва да се прегледа.

Отдел " Международен "  при Върховна касационна прокуратура (ВКП) поддържа непрекъсната връзка с Главната прокуратура на Узбекистан посредством Дирекция " Международно оперативно  съдействие "  при Министерство на вътрешните работи.

Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция според подписан контракт сред Република България и Република Узбекистан, подписан сред страните през 2004 година

В тази връзка основният прокурор Иван Гешев изиска публична видеоконферентна връзка с основния прокурор на Узбекистан Нигматила Юлдашев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР