Това, което заварихме в Българската банка за развитие, беше корупция

...
Това, което заварихме в Българската банка за развитие, беше корупция
Коментари Харесай

Това, което заварихме в Българската банка за развитие, беше корупция и безстопанственост

Това, което заварихме в Българската банка за развиване, беше корупция и занемареност. Всички контролни механизми бяха изключени. Това сподели изпълнителният шеф и член на УС на ББР Цанко Арабаджиев в предаването „ Бизнес.БГ " по Българска национална телевизия. Новото управление на банката е заварило заеми и контракти с трети страни, които са извънредно неизгодни за банката, и хора, назначени на големи заплати, които не би следвало да са в банката.

Арабаджиев изясни, че все още един от осемте огромни кредитополучателя не извършва уговорките си към банката. През идната година, след приключване на гратисните интервали ще стане ясно доколко останалите ще могат да обслужват отговорностите си. „ Имало е една прелестно направена автомагистрала за разпределяне на неприятни заеми в банката. За 2020 и 2021 година общата загуба на банката ще бъде от порядъка на 250 милиона. Към момента смятам, че забележителна част от тези заеми мъчно могат да бъдат възобновени и заради тази причина сме си понижили финансовия резултат с тази сума ", изясни шефът на ББР.

Според Арабаджиев в обществото не се задават верните въпроси за тези заеми. „ Не виждам задоволителен интерес към хората, които са ги отпускали ", означи той.

Следващия месец ще бъде показана новата Стратегия за развиване на банката и концепциите на управлението.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР