Това, което започва да става в тази зала, не ми

...
Това, което започва да става в тази зала, не ми
Коментари Харесай

Свиленски: Спрете да използвате жертвите по пътищата за политически дивиденти

„ Това, което стартира да става в тази зала, не ми харесва. Всички партии употребявате покруса, случила се преди няколко дни, с цел да извличате политически дивиденти . Това, което всички сформира на транспортна комисия от 2013 година до момента, сме се опитвали да не го позволяваме, виждам през днешния ден с очите си по какъв начин се случва. Народни представители, които през вчерашния ден имаха опция в правна комисия да стартират разглеждането по тези тематики, да се срещнат със законопроектите - и от ГЕРБ, и от Политическа партия, през вчерашния ден гласувахте срещу тази точка да влезе в дневния ред на комисията. А през днешния ден вършиме заявления какъв брой било значимо. Хайде да спрем с лицемерието. Хайде да сложим тематиката там, където и е мястото “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната естрада.

Той прикани да бъде свикано неотложно взаимно съвещание на Комисия по вътрешната сигурност и публичен ред и на Комисия по превоз и пътна сигурност, на която да бъдат изслушани виновните и институциите, които имат отношение по въпроса.



„ Мястото на тази тематика не е на кръгла маса, а в комисиите. Нека изслушаме виновните и институциите, които имат отношение по въпроса, а не да вършим следващата говорилня в българския парламент, от която да не произлезе нищо. Объркахте българските жители с оферти от заран до вечер, хайде да съберем целия капацитет там, където му е мястото. Транспортна комисия, вътрешна комисия, районна комисия – това са комисиите, които би трябвало да влязат в деяние и да работят по тематиката. За това би трябвало болшинство, не би трябвало политическо спекулиране. Не би трябвало да се употребява всяка жертва на пътищата, с цел да се вършиме тук кой е по-загрижен “, безапелационен бе социалистът.

От парламентарната естрада Свиленски прикани народните представители да спрат да експлоатират тематиката : „ Моля ви, сътрудници, престанете да експлоатирате тематиката. Ако в действителност имате предпочитание да работите по тематиката, господин ръководител, вместо кръглата маса, свикана на следващия ден от една политическа партия, която още веднъж ще бъде политизирана, дано под ваша закрила, да бъде свикано взаимно съвещание на
двете комисии и да стартираме да работим по тематиката “, прикани националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР