Това, което за момента може да се каже, че няма

...
Това, което за момента може да се каже, че няма
Коментари Харесай

Цените на горивата нямало да стигнат до 3 лв.


Това, което за момента може да се каже, че няма да забележим цена на горивата от 3 лева Възможното повишаване може да бъде същото като до момента - в рамките от 6 до 10 стотинки.

Това съобщи Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация пред БиТиВи.

Той уточни, че всичко се ръководи от пазарните процеси по отношение на цената на горивата. В последните години не е имало лятно повишаване на цената на горивата, добави Бенчев.

По думите му повишението на цените на горивата много се е забавило, защото цената на суровия нефт поскъпнала отпреди няколко седмици.

Той посочи, че целият петролен отрасъл е сензитивен какво се случва на огромната геополитическа сцена. Това, което е видно от справките на Европейска комисия за цените на едро е, че в прилежащите страни в Румъния и Гърция е с към 20-22 стотинки повече за литър. Едно унищожаване на дерогацията ще изравни цените от това, което създава " Лукойл " и това, което има в другите страни, сподели Бенчев.

Той добави, че България без работеща рафинерия мъчно ще се оправи и ще настъпи много сериозна рецесия на доставките на горива у нас.

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива е песимистичен, че нарастването на горивата може да е единствено от 6 до 10 стотинки, като е допустимо да има цени на дизеловото гориво над 2.80 лева Той увери, че няма никакъв проблем с доставките на горива. Горива има, само че интернационалната обстановка на пазара на горива е такава, че суровият нефт нараства, уточни Хаджидимитров.

Той означи, че продажбите приблизително за интервала са общоприети и няма оттегляне на клиенти поради идното повишаване на цената на горивата. В последните седмици цената на газа също е скочила с 20 стотинки. Природният газ ще се задържи на цена 1.20 лева до края на месец август.
 КЕВР утвърди цената на газа за август
КЕВР утвърди цената на газа за август

Синьото гориво ще коства с 1,4% по-евтино по отношение на юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР