Това, което всички очаквахме, е факт! Икер Касияс сложи край

...
Това, което всички очаквахме, е факт! Икер Касияс сложи край
Коментари Харесай

Икер Касияс се сбогува с футбола

Това, което всички чакахме, е реалност! Икер Касияс постави завършек на футболната си кариера!

С прочувствено послание в обществените мрежи 39-годишният вратар съобщи, че е достигнал края на този професионален път.

" Важни са пътят, по който вървите, и хората, които ви съпровождат, а не крайната му точка. Тя се реализира с работа и старания. Мога да кажа, без да се двоумя, че това е беше моят път и съм на мечтаната последна точка ", написа Икер.
View this post on Instagram
Lo importante es el camino que recorres y la gente que te acompaña, no el destino al que te lleva, porque eso con trabajo y esfuerzo, llega solo y creo que puedo decir, sin dudar, que ha sido el camino y el destino soñado #Grac1as

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on Aug 4, 2020 at 4:04am PDT

Роден в Мадрид и минал през школата на локалния " Реал ", Касияс подписва първия си професионален контракт с " белите " през 1999 година След това играе в третия и втория отбор на " Кралския клуб ", а дебюта си за европейския хегемон прави на 12 септември 1999 година против " Атлетик " Билбао. 3 дни по-късно Касияс усъвършенства върха за най-млад вратар в Шампионската лига - единствено на 18 години и 177 дни. Той пази против " Олимпиакос " в груповата фаза на шампионата (рекордът усъвършенства Миле Свилар от " Бенфика ", който през 2017 година е на 18 години и 65 дни в мача против " Манчестър Юнайтед " ).

Снимка: Getty Images

И по този начин стартира " бялата " приказка на Икер! Минута след минута, мач след мач, сезон след сезон, Касияс си бетонира място в рамката на вратата на " Реал ".

725 мача! В толкоз вратарят се появява на терена с белия екип. Той е на второ място във безконечната ранглиста за най-вече изиграни срещи за " Реал ". Изпреварва го само друга легенда - Раул, който записа 741 мача.

Снимка: Getty Images

В интервала 1999-2015 година Касияс оказва помощ на " Кралския клуб " да стане 5 пъти първенец на страната, да завоюва 2 Купи на краля и 4 Суперкупи на страната.

На европейската сцена той също свети. Касияс 3 пъти е вдигал над главата си трофея от Шампионската лига, 2 пъти е прегръщал Суперкупата на Европа.

Снимка: Getty Images

През 2015 година футболният свят беше шокиран! Касияс и " Реал " потеглиха в разнообразни направления. И до момента в който всички си мислеха, че вратарят ще приключи своя професионален път на " Сантяго Бернабеу ", от " Порто " действаха!

Касияс отпътува за Португалия, а дружно с " драконите " продължи да печели. Два пъти стана първенец на страната и завоюва по един път Купата и Суперкупата на страната.

Снимка: Getty Images

Преди година Касияс влезе по неотложност в болница, откакто получи инфаркт по време на подготовка. Той съумя да се възвърне и даже да възобнови занимания, само че за всички беше ясно, че скоро ще пристигна мигът, в който отдръпването му ще стане действителност.
Изписаха Касияс от болничното заведение (ВИДЕО) Вратарят с прочувствено послание
И до момента в който печелеше титли на клубно равнище, Касияс беше част и от тези славни години на испанския народен отбор. Той е международен първенец с " Ла Роха " през 2010 година, както и два пъти европейски отличник - през 2008 и 2012 година

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР