Това, което винаги сме харесвали да виждаме и чуваме, е

...
Това, което винаги сме харесвали да виждаме и чуваме, е
Коментари Харесай

Вижте каква е тайната на красивата коса

Това, което постоянно сме харесвали да виждаме и чуваме, е прекрасен домакински лек за коса или кожа. Няма по-удовлетворяващо възприятие от това да схванеш, че ключът към безконечната хубост се намира в кухненския ти долап и постоянно е на ръка разстояние. А един от най-хубавите домашни лекове от десетилетия насам е ябълковият оцет.
Естествената съставна част има толкоз доста преимущества, че заслужава да бъде освен главен детайл в кухненския ви килер, само че и във вашия долап в банята. От домашно приготвени маски за лице и лекуване на акне до здравословно средство за детоксикация и намаление на кръвната захар, ябълковият оцет е съществена съставна част, в която ще желаете да инвестирате. Макар и да не е нов способ за реализиране на безупречна хубост, в платформата TikTok се появяват от ден на ден видеа, в които се демонстрира по какъв начин изплакването с ябълков оцет може да помогне за основаването на по-здрава и блестяща коса.
Ако свивате чело при мисълта, че би трябвало да измивате косата си с оцет, не сте сами. Много хора в обществените мрежи са скептици към този способ и по тази причина от Marie Claire се обръщат към експерти, които да отговорят на всички горещи въпроси по отношение на изплакването с ябълков оцет.

Какво тъкмо съставлява изплакването с ябълков оцет?
Отговорът е много елементарен – изплакването с ябълков оцет е, когато почиствате косата си с течен ябълков оцет. „ Изплакванията на коса са опция на шампоана, тъй че към момента можете да измиете всяка нечистотия, без да премахвате естествените и потребни масла, както и цвета от косата си “, споделя Джъстин Андерсън.
Какви са изгодите?
Пълен с витамин В, биотин, фолиева киселина и витамин С, ябълковият оцет може да помогне при пърхот, безсилие и раздробяване, като в това време да обезпечи по-леко разчистване, което да щади косъма. „ Ябълковият оцет е фантастична съставна част в грижата за кожата. Той прави по малко от всичко – укротява фризирането, укрепва косата, усъвършенства здравето на скалпа и защищава цвета “, споделя Андерсън пред Marie Claire. Независимо от вашия вид коса, можете да се възползвате от естествените сили на оцета за подсилване на фоликулите. Андерсън споделя, че по-плътната и текстурирана коса не би трябвало да се мие толкоз постоянно, тъй че изплакването с ябълков оцет е чудесна опция на шампоаните.
Трябва ли да си го вършим сами?
Разликите сред домашните средства за хубост и тези от магазина зависят от това какво друго добавяте към сместа. Андерсън предизвестява да не употребявате чист ябълков оцет върху косата си. „ Той е натурален кръвоспиращ сътрудник, който е превъзходен за унищожаване на натрупванията, само че е прекомерно недодялан за косъма. Когато вършиме лек вкъщи, постоянно има късмет да объркате количествата, в съпоставяне със закупуването на авансово приготвена примес, която е тествана и съдържа други хранителни субстанции “, споделя Андерсън.
Фризьорът споделя, че употребява ябълков оцет, който смесва с кондициониращи съставки за безпроблемно лекуване на косата. По този метод той предлага на клиентите си изплакване, създаващо по-здрав скалп и по-блестящи космени фоликули. Ако въпреки всичко сте решили да си извършите домашно изплакване с ябълков оцет, не забравяйте да го смесите с вода. Бързата рецепта включва две до три супени лъжици оцет на всеки 950 мл вода.
Как да се изплакнем с ябълков оцет?
Това изплакване на косата е същото като с всеки елементарен шампоан, само че с една огромна разлика – ябълковият оцет няма да се разпенва. Поради неналичието на сулфати, не очаквайте да видите огромна пяна върху главата си.
Колко постоянно да използваме ябълковия оцет?
Андерсън споделя, че можете да изплаквате косата си с ябълков оцет колкото пъти се нуждаете. „ Тъй като това е нежно измиване, в действителност няма по какъв начин да си навредите “, споделя той. Ябълковият оцет работи като почистващо средство, което поддържа естествените масла в косата, които нормално се отстраняват с обичайния шампоан. Ако не сте почитатели на изплакването с оцет, може постоянно да заложите на това с оризова вода. Ето и по какъв начин да употребявате този японски трик: След шампоана, масажирайте водата в скалпа, след което стигнете до краищата. Когато цялата ви коса е покрита, оставете я да почине за 5-10 минути, след което я изплакнете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР