Това, което виждаме в момента, е натрупване на напрежение години

...
Това, което виждаме в момента, е натрупване на напрежение години
Коментари Харесай

Генка Шикерова: Вносът от Украйна е като лупа за проблемите в земеделието, неглижирани от години

" Това, което виждаме сега, е струпване на напрежение години наред. И вместо тези хора да срещнат схващане, срещат експанзия ". Това мнение изрази пред БНР журналистът от " Свободна Европа " Генка Шикерова.

Проблемът с Украйна работи като увеличително огледало на проблеми в земеделието, които години наред са били неглижирани. В стратегиите на политическите партии няма приоритет земеделие, те нямат и специалисти. Тя дефинира като неприемлива репликата на премиера Николай Денков за зърнопроизводителите като " терористи ". Сред протестиращите аграрни производители има представители на разнообразни сектори. Има обаче фокусиране и нарочване на избрана група от тях, счита Шикерова.

" По време на митингите против държавното управление на Борисов блокирането на Орлов мост и преченето на придвижването се приемаше за нещо обикновено. Майки, родители, родственици в черно си стачкуват от години, вършат мирни, безмълвни, тихи, бдящи шествия и резултат от техните дейности няма никакъв ", разяснява журналистът по отношение на вероятността през днешния ден тежката земеделска техника да остане в подстъпите към столицата, с цел да се изчака реакцията на властта.

" Земеделието и отглеждането на животни е работа 24/7. Всичко, което приказват от страна на държавното управление, за богатите зърнопроизводители - за какъв брой души приказваме в действителност? Точно тези, за които те приказват, ще се оправят още веднъж. Хората на улицата ще останат с нерешените проблеми ", счита Генка Шикерова.

Сред зърнопроизводителите се чакат банкрути, посочи Шикерова в предаването " Преди всички ".

" Не толкоз поради зърното от Украйна, което може да катализира някакви процеси, само че там се получи огромно надуване на рентите, доста аграрни производители теглят заеми, с цел да могат да заплащат рентите - те са минали някакви нереални равнища. Това, което виждаме сега, е струпване на напрежение години наред. И вместо тези хора да срещнат схващане, те срещат експанзия. "

Източник: БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР