Това, което виждаме последните седмици, е едно конституционно влакче на

...
Това, което виждаме последните седмици, е едно конституционно влакче на
Коментари Харесай

ПП–ДБ: Това, което виждаме последните седмици, е едно конституционно влакче на ужасите

„ Това, което виждаме последните седмици, е едно конституционно влакче на ужасите. Народното събрание няма право да се намесва в осъществяването на пълномощията на другите управляващи. “ Това сподели депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов.

ПП–ДБ ще сезират Конституционния съд, поради гласуваните ограничения за финансовата непоклатимост.

„ Погазването на конституционния ред и правовата страна явно са цена, която ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са подготвени да платят в името на предизборния популизъм “, сподели още той.

Според Мартин Димитров през последните седмици има доста рискови популистки оферти от ГЕРБ за над 4 милиарда лева

„ Няма ги планувани в бюджета, биха взривили недостига и ни отдалечават от еврозоната, съобщи той. За 17 години България не стана член на еврозоната. Те са подготвени да съсипят страната, с цел да ударят министри, които не харесват. Това повeдение е безусловно неприемливо. Оставяме България в чудесно финансово положение. В края на март има 400 млн бюджетен остатък, има 13 милиарда лева Фискален запас “, добави Димитров.

Това, което виждаме последните седмици, е едно конституционно влакче на ужасите

„ Отново ставаме очевидци по какъв начин държавен бюджет, който към този момент е гласуван и е в границите на това,което се изисква от нас за еврозоната, е саботирано, с явни наказателни, предизборни, антибългарски приоми “, сподели от своя страна депутатът Даниел Лорер.

Вчера Народното събрание включи в дневния си ред и гласоподава план на решение за гарантиране на финансовата непоклатимост и фискалната ликвидност на България.

Решението планува министърът на финансите неотложно да прекрати разноските по консолидираната финансова стратегия като се изключи разноските за пенсии, трудови хонорари, неотложни обществени заплащания и падежиращи заплащания по държавния дълг – до назначението на служебно държавно управление.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР