Това, което виждаме, е доста сериозна нестабилност в новата коалиция,

...
Това, което виждаме, е доста сериозна нестабилност в новата коалиция,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: Дано Денков докаже, че той е премиера, а не Асен Василев

Това, което виждаме, е много сериозна неустойчивост в новата коалиция, изключително по тематиката за назначенията . Това разяснява във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова. Нейната позиция беше, че " госпожа Лорер е станала жертва на „ кървавия автограф “ на един министър ".

На въпрос дали ще се събере болшинство за импийчмънт на президента , Йотова уточни, че тези, които приканват за такава стъпка, е редно да си го обезпечат.

За връзките в ръководещата коалиция вицепрезидентът сподели още, че желае да има вяра, че министър председателят Николай Денков ще има мъжка дума . " Дано да затвърди усещането у българските жители, че той е министър-председател, а не господин Асен Василев ", уточни Йотова.

За обстановката с основния прокурор тя разяснява, че не е съществено към Конституцията да се подхожда по лековат метод и позициите да се трансформират бързо и акцентира, че към момента няма изцяло предложение за правосъдна промяна у нас. Йотова изрази вяра, че в Народното събрание има рационални и мъдри хора, които знаят, че когато се пипа главният закон на страната, това не е за ден или два , а предопределя живота на българите генерации напред. За отстраняването на основния прокурор тя разяснява още, че първо би трябвало да се изчака решението на Конституционния съд .

За издаването на декрет от президента по тази тематика тя уточни, че в какъв период ще стане това, може да реши само и единствено президентът .

„ Аз мога да уверя, че нито напън, нито страсти ще му повлияят “, добави Йотова. По думите ѝ преди да се вземе решение, е належащо да се видят и деликатно да се преценяват причините на Висшия правосъден съвет. " Това ще помогне позицията на президента да бъде задоволително аргументирана, каквато беше и при назначението на Иван Гешев ", сподели Илияна Йотова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР