Това, което виждам в служебното правителство е желание за реваншизъм,

...
Това, което виждам в служебното правителство е желание за реваншизъм,
Коментари Харесай

Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще спечели вота, наше задължение ще е да предложим правителство *

Това, което виждам в служебното държавно управление е предпочитание за реваншизъм, сподели в проф., ръководител на Съюз на демократичните сили и лидер на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 23 столичен многомандатен изборен регион. Бил съм в две служебни държавни управления и това, което знам е, че никое служебно държавно управление не работи повече от 100 дни. Амбициите, които си слагат, са надалеч оттатък хоризонта, който е избран по конституция. Истината е,че едно служебно държавно управление има шеф в лицето на президента и опитите президентът да споделя, че той е упълномощил задания, които се извършват от министрите без да има негова интервенция, не е допустима, поради на това, че когато има парламентарно държавно управление, то се регистрира на Народното събрание, а когато имаме президентско държавно управление, т.е. служебно, то се регистрира на президента. Има ежедневни неща, които би трябвало да бъдат свършени в едно държавно управление и те са първо да бъдат извършени едни почтени и транспарантни избори, второ да бъде овладяна пандемията от ковид, приказвам за имунизационния развой, който доста се забави в България и решение на други всекдневни въпроси. А не, както през вчерашния ден чух, че ще бъде обсъждана стратегия, импортирана от Министерството на труда и обществената политика, до 2030-а година. Забележете какви промени се вършат и то в институции, които са с избрани мандати.

Притеснително е дали машините за гласоподаване ще бъдат задоволителни, в случай че интензивността е същата като на предишния избор или малко по-висока.

Разликата сред и " ", съгласно соцологическите изследвания е дребна, само че тя е задоволителна, с цел да бъдем отново първа политическа мощ, уверен съм, че това ще се случи, % и половина не е дребна разлика, това са няколко десетки хиляди гласа. Зависи какво ще се случи по-нататък в акцията. Това, което доста ме тормози за тези избори е, че не виждам спор по това какво ще се случи за в бъдеще. Разбрах какво не желаят. Те не желаят ГЕРБ да е ръководеща политическа групировка и Борисов да не е министър-председател. ГЕРБ не е ръководеща и Борисов не е министър-председател. Не знач обаче те какво оферират. В областа на стопанската система, на общественото обезпечаване, България ще бъде ли член на еврозоната, ще има ли завой към Русия? Изобщо, въпроси, които би трябвало да получат отговори, с цел да създадат осведомен избор гласоподавателите.

Ако сме първа политическа мощ и бъде връчен мандат, ГЕРБ-СДС ще направи опит да сформира държавно управление, това е наше обвързване. Подкрепа няма да търсим по посока на нашия главен конкурент Българска социалистическа партия, в това число и Движение за права и свободи, поради на насложеното изказване, че надали не те са колаборирали дружно с ГЕРБ при последното ръководство. Разбира се, „ Демократична България “, които декларират, че са десни, аз имам подозрение по отношение на техните изявления, само че по този начин или другояче те са демократично и проевропейски настроени. Ние ще търсим допирни точки с явните проевропейски и пронатовски обединения в Народното събрание.

Лошият вид е да не бъде формирано държавно управление. 45-ото Народно събрание имаше 165 депутати болшинство и можеше да излъчи държавно управление. За първи път от 1913 година българският парламент не излъчи държавно управление. Задължението на всеки парламент е да излъчи държавно управление, без значение какъв брой дълго ще ръководи то.

Трябва да се вършат взаимни отстъпки, само че те не трябва да са свързани с ориентацията на България, с цивилизационния избор на България, със свободите на българските жители и с техните приходи.

Варианта избори до дупка слага всичко под риск. Преди всичко опазването на здравето от позиция на предстоящата нова върна наесен, нека да я няма, само че най-вероятно ще се случи. Нестабилно държавно управление, липса на вложители, разколебаване на вложителите. Това ще се отрази на всеки български жител и на всяка българска компания.

Най-важното за бизнеса, може би не толкоз ниските налози, те са значими и ние несъмнено ще ги отстояваме и в идващия парламент, е предвидимостта. Да знае, че в идващите четири години какви политики ще се водят в региона на данъчното законодателство, на стопанската система.

Съюз на демократичните сили разшири своите послания към българските гласоподаватели от позиция на това, което се случва. Ние виждаме едно прикрито връщане към похватите на комунизма. Могат ли да се употребяват през 2021 година термини като „ някогашни хора “? Начинът, по който се притискат политическите съперници, опитите за завой към Русия, тези неща са неприемливи и те би трябвало да бъдат казани на българските жители. Ние мислехме, че всичко е завършило, че нещата са необратими, че всичко е завършило. Оказа се, че това не е по този начин и това доста ни плаши и подчертаваме и го подсещаме на българските гласоподаватели.

Не одобряваме натиска България да поддържа районен съд Македония за член на Европейски Съюз. Извинявайте, обаче това не може да стане за сметка на ползите на България. Ние сме изрично срещу да вършим отстъпки, които след това ще бъдат доста мъчно преодоляни в Европейски Съюз. Защото ние в случай че в този момент не си почистим разногласията, които имаме, те са двустранни, ние в никакъв случай не сме казвали, че сме срещу, в противен случай, държавното управление на Борисов беше изрично, направи Балканската конференция и промотира Западните Балкани за членки на Европейски Съюз. Но когато искаш да станеш член на Европейски Съюз и там има правила, е по-добре да ги спазваш още преди да си станал член.

Позицията ни във връзка с и гей браковете е безапелационна. Ние първи реагирахме на това, че първо се нарущава Конституцията, второ се нарушават морални и християнски полезности, които са доста близки до българските жители. Ние изрично няма да подкрепим Истанбулската спогодба, срещу гей браковете сме, само че ние не сме срещу всеки да се усеща подобен, какъвто е. Но ние не натрапваме нашата ориентировка, в случай че обичат да не натрапват и те тяхната на останалите жители.

Ние сме за европейското бъдеще на България и на българските жители, за повищаване на приходите, ние организирахме една специфична конференция с водещи икономисти в България за десния път за повишение на приходите. Създаването на по-висок Брутният вътрешен продукт е другият ни приоритет, въз основата на който да реализираме повищаване на виталния стандарт на българските жители.

Важно нещо, което подчертаваме в нашата стратегия е втората година на майките да бъдат изплащани 80% от приходите, върху които те са се осигурявали преди да стават майки.

Още – във видеоматериала.



*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за предизборна акция за парламентарни избори 2021
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР