Това, което видяхме тук е, че основателно войната в Украйна

...
Това, което видяхме тук е, че основателно войната в Украйна
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Последиците от войната са глад и мизерия

Това, което видяхме тук е, че основателно войната в Украйна беше икономическа тематика. Тя може да е на територията единствено на една страна, надалеч от тук, от Индонезия, само че икономическите последствия са за целия свят.

Това сподели особено за Euronews Bulgaria ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, която взе участие на форума на Г-20 в Бали.

Лидерите се сплотиха към тематиката: „ Трябва да стигнем до мир “. Тази безсмислена война би трябвало да спре. Президентът на Индонезия го сподели доста изрично и ясно и по време на срещите поддръжката за неговата позиция очевидно беше огромна.

Колкото повече се усложнява този спор, толкоз по-зле за всички, в това число за Русия. Руската стопанска система неизбежно пострада от войната и глобите. Последиците за нея ще бъдат още по-големи в бъдеще. Тя загуби най-хубавия си клиент – Европа.

Положението в Украйна е извънредно. Не единствено поради това, че хора умират, само че и по тази причина, че стопанската система е доста съществено наранена. Ефектът за останалия свят е апетит и бедност. Ние се връщаме обратно в битката с бедността. Това водачите го споделиха доста ясно. Имаме потребност от здрав разсъдък и той във всички случаи би трябвало да надделее.

Всяка война свършва на масата на договарянията. Дори и 100-годишната война свърши там. Колкото по-рано се откри пътят към договаряния, толкоз по-добре за света.

Трябва да признаем на Украйна това, че настояването на народа ѝ е, че това е тяхната земя и те имат право да живеят на нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР