Това, което видяхме през нощта, беше един удар – превантивен

...
Това, което видяхме през нощта, беше един удар – превантивен
Коментари Харесай

Каракачанов след ударите в Сирия: Няма заплаха за България


" Това, което видяхме през нощта, беше един удар – предпазен и сигнален ", сподели той пред bTV и добави, че по никакъв метод не се чака сухопътна интервенция.

" Най-вероятно руснаците са били авансово предизвестени кои региони в Сирия ще бъдат атакувани ", разяснява Каракачанов.

По думите му ударите са завършили и оттук насетне още веднъж идва ред на дипломатите и политиците. Сигналите от България са за спокойно позволение на проблемите на масата за договарянията, добави още военният министър.

Той изясни, че безапелационната българска позиция е, че призоваваме за сдържаност и търсене на разговор.

" Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е дребен, което демонстрира, че единствено сирийката противовъздушна защита се е противопоставила, а не и съветската. Такива бяха и уверенията от съветска страна. Това демонстрира, че доста евентуално е да има връзка сред Русия и Съединени американски щати. Умерената реакция на Русия демонстрира, че е имало предварителна осведоменост сред двете страни ", разяснява и пред Нова тв Каракачанов.

Министърът на защитата добави, че към този миг не се чака мигрантска вълна към България и не е належащо въоръжените ни сили да бъдат привеждани в специфична степен на подготвеност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР