Това, което видяхме, не беше режисирано, но беше стиковано. При

...
Това, което видяхме, не беше режисирано, но беше стиковано. При
Коментари Харесай

Елена Поптодорова с коментар за събитията в Сирия


Това, което видяхме, не беше режисирано, само че беше стиковано. При неналичието на такава стиковка можеше да се стигне до едно експлоадиране на районна война. Според мен руснаци и американци са се договорили. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова.
"Ударът преди 1 година също беше дискретно конкретизиран, с цел да няма отстреляната страна аргументи да отвръща с по-голяма мощност. Има диалози на равнище генерални щабове, които би трябвало да уреждат всевъзможни неочакваности ", сподели тя. "Бих желала да мога да кажа "Край, това беше ". Този удар обаче нищо не реши. По сведения на специалисти, разрушенията не са огромни. Стана дума за ходатайство. Така както се договарят военно-техническите параметри на военните удари, то по този метод вървят и политически сондажи. Ердоган към този момент е совалка сред Тръмп и Путин ", счита тя.
"Говорейки за Сирия, ние в действителност приказваме за Русия и по този начин ще продължи. Мисля, че би трябвало да има деяние в самата Сирия. Според мен ще има деяние от страна на Асад, той има да прави още работа вкъщи и не е изчистил цялата територия на Сирия от неговите съперници. Това може да стане единствено по боен път ",заяви Тодорова.
"Химическото оръжие е доста злокобен знак на кавга. Асад не е срял да бомбардира. С химическа офанзива искаш цялостно преодоляване на територия. Сигурно ще има пауза за прегрупиране ", счита още тя.
"Мисля си, че този удар, както беше ориентиран обществено против Асад, само че в действителност бе предопределен за Русия ", добави тя.
"Франция е най-силният мотор. Саркози, Оланд и Макрон имат идентична позиция към Сирия. Това беше тест. След размитата първа алена линия при президента Обама, в този момент повторно се чертае такава. Това беше тест за Съединени американски щати, в действителност ли още са първа мощ. Тест е и за Русия. Смятам, че към този момент би трябвало да се мисли в по-глобален проект ", приключи тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР