Това, което видяхме на кадрите, е недопустимо. Това е грубо

...
Това, което видяхме на кадрите, е недопустимо. Това е грубо
Коментари Харесай

Ивелина Василева за багерите до Рилските езера: Недопустимо, грубо посегателство срещу природата

Това, което видяхме на фрагментите, е неприемливо. Това е жестоко посягане против природата, сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва във връзка публикуваните в обществените мрежи фотоси на багери наоколо до Седемте рилски езера.

Извършват се инспекции за приложените процедури, за напътствията, които са давани в хода на плана. Ще бъде осъществена детайлна инспекция. Трябва да бъде открито кой носи виновност, че не са приложени процедурите по този начин, както са написани, и той да понесе своята отговорност, акцентира тя.

Спешна инспекция на прокуратурата поради багерите до Седемте рилски езера

Тя разяснява и митингите на природозащитници против готвените измененията в Закона за биологичното многообразие, касаещи мрежата Натура 2000. Ангажирахме се да проведем необятно разискване с всички, които изричат своите причини против измененията, с цел да обсъдим рационалните оферти. Нашата цел е да реализираме консенсус по главните неща – прецизно съблюдаване на европейското законодателство, възстановяване на потенциала на всички звена и органи, които имат отношение към защитните зони. Природата за нас е изключителна полезност, стратегически запас. Нашата цел е да реализираме единодушие от всички към идната стъпка към ръководство на мрежата Натура 2000. Ако не стигнем до това единодушие, ще поправяме нашето отношение към законопроекта, уточни Василева.

Текстовете не касаят обсега на териториите, които попадат в Натура 2000. Намалявне на обсега на мрежата може да бъде направено единствено от Европейската комиися, на национално равнище няма подобен механизъм. Целта е да се вкара метод, посредством който да се разпореди на районните дирекции да създават детайлни проекти за мрежата, с цел да може дружно да се реализира по-добро запазване на природата. Целта е да вървим напред, създавайки една устойчива система за ръководство на Натура 2000, сподели още ръководителят на парламентарната Комисия по околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР