Това, което вълнува учениците, които се включват в нашата програма,

...
Това, което вълнува учениците, които се включват в нашата програма,
Коментари Харесай

Програма дава възможност на ученици да развиват свои умения, таланти и силни качества

Това, което вълнува учениците, които се включват в нашата стратегия, е по какъв начин да придобият качествата, от които имат потребност, с цел да станат по-добри в живота им след гимназията, да слагат цели и да знаят по какъв начин да ги реализират, да могат да изберат кариерното си развиване в бъдеще, къде и какво да учат. Това сподели Мила Атанасова, която е планов водач на ABLE Mentor, в предаването " Човекът на фокус “ на " Фокус “.

Програмата дава опция на учениците да развият съответни свои умения и гении. " Ако имат концепция за бизнес план, ние ги свързваме с наставник, който да им помогне да създадат първите стъпки. Силата на менторството се показва в това да имаш един човек до себе си, който е минал по подобен път и може да ти съобщи житейския и професионалния си опит, да ти даде насоки, да те поддържа и да ти задава нужните въпроси по този начин, че ти да откриеш кои са твоите мощни качества и полезности, какво те води в живота и по какъв начин да го постигаш “, изясни Мила Атанасова.

Най-често участниците в програмата желаят да развият съответни умения, да се ориентират кариерно и академично, да се научат по какъв начин се структурира план, да станат по-уверени, да приказват пред хора с повече храброст, добави тя. " Немалка част от тях работят и по обществени планове, с които спомагат на дадена идея, тъй като виждат потребност от това. Правят страхотни неща и с поддръжката на ментора за три месеца сбъдват някоя своя фантазия или предпочитание “, изясни тя.

Много постоянно формалното обучение не дава всичко належащо, с цел да бъдем сполучливи в специалността си, означи Мила Атанасова. " Това, което на мен персонално доста ми липсваше в университета, беше отговор на въпроса за какво ни преподават това, което ни преподават, и по какъв начин след това то би било използвано в действителната среда. Имах шанса още в първите години на следването си да си намеря стаж и да попадна при един прелестен човек, който отделяше доста от персоналното си време, с цел да ми дава отговор на тези въпроси и в действителност по този начин да направя връзката сред теорията и практиката “, описа тя.

ABLE Mentor съществува от 2014 година и досега е работила в 12 града, в които е имало събития онлайн. В момента такива се организират в София, Казанлък и Стара Загора. Провеждат се и онлайн събития с участници от цяла България, описа Мила Атанасова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР