Това, което установявам при срещите ми по границата, ме изпълва

...
Това, което установявам при срещите ми по границата, ме изпълва
Коментари Харесай

Гранична полиция: С 84% е намалял миграционният натиск на българските граници


Това, което откривам при срещите ми по границата, ме изпълва с горделивост и убеденост. Виждам в граничните служители на реда професионализъм, отдаденост и чувство за идея. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, който дружно със заместник-главния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Георги Арабаджиев участва на годишния отчет-анализ на ГДГП.

С 84% е намалял миграционният напън на българските граници. Въпреки регистрираната наклонност, ситуацията на държавната граница продължава да бъде динамична във връзка с противозаконната миграция вследствие на политическата неустойчивост и филантропичната рецесия в Близкия Изток и Африка.

През 2017 година са регистрирани общо 8044 опити на лица от трети страни да преминат на територията на Република България през границата на страната, което е понижение с 81 % по отношение на 2016 година (42 466).

Задържаните лица от българските гранични служители на реда на вход на външни и вътрешни граници за 2017 година са общо 743 противозаконни мигранти, лица от трети страни. Посочените данни записват понижение с 84 % по отношение на същия интервал през 2016 година При влизане в страната за нелегално прекосяване отвън зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт са арестувани 501 лица, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт 242 лица от трети страни. Преобладават незаконните имигранти от Сирия, Ирак, Афганистан, Турция, Пакистан и други 651 от арестуваните на вход са на българо-турската граница.

През 2017 година на излаз са арестувани 2 413 лица от трети страни при опит за нелегално прекосяване на държавната границата, което е понижение с 83 % по отношение на 2016 година Най-голям брой опити за противозаконни прекосявания са открити на българо-сръбската граница, където са арестувани общо 2 017 лица. На Граничен контролно-пропусквателен пункт са арестувани 1171 лица и 148 автомобила, оповестени за търсене.

През отчетния интервал в ГДГП са формирани 109 досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 280 и член 281 от Наказателен кодекс /за каналджийска дейност/, към наказателна отговорност са привлечени в качеството на обвинени 133 лица, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

На границите на страната са открити и арестувани: 423 кг хероин, 17 591 кг канабис, 367 кг марихуана – 367 кг, общо 102 кг синтетичен опиат.

Към края на 2017 година е приключено построяването на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид с съседен път по сухоземния сектор от българо-турската граница и по поречието на рекитте Делийска, Резовска и Тунджа.

В осъществяване на поетите от Република България задължения, през 2017 година ГДГП е хазаин на взаимни интервенции на Фронтекс, при които на българските граници са развърнати са общо 1556 гост-служители, което е с 27% повече спрямо 2016 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР