Това, което твърди здравното министерство е едно, но истината е

...
Това, което твърди здравното министерство е едно, но истината е
Коментари Харесай

Уволненият директор на Пирогов: Едно говори МЗ, но истината е съвсем друга

Това, което твърди здравното министерство е едно, само че истината е напълно друга. Когато пристигнах на този пост, ми беше ясно, че това е най-проветривото място и е обикновено принципалът да реши да ви уволни. Обаче от няколко месеца се вършат едни волни съчинения за задълженията и просрочените отговорности на " Пирогов ". Това разяснява в изявление за " Лице в лице " по bTV уволненият от здравния министър през вчерашния ден шеф на " Пирогов " проф. доктор Иван Поромански.

По думите на проф. Поромански заемите на болничното заведение са в общ размер на 28 млн. лв., като лечебното заведение месечно погасява 340 хиляди лв..

За 10 месеца сме платили над 3 млн. лв., а за тока сме надплатили 940 хиляди лв., като тук не въвеждам даже инфлацията и разноските около Коронавирус пандемията, изясни той.





Бившият шеф на " Пирогов " означи още, че за 2021 година лимитът на болничното заведение е бил 29,5 млн. лв., само че след това е бил понижен.

Лимитът ни бе понижен, а в случай че се проработи над този предел – няма кой да ти го заплати, уточни проф. Поромански.

Според него към 50% от заемите на лечебното заведение въобще не е трябвало да се вършат и увери, че всички одитни отчети са предадени на здравното ведомство и способените органи.

Проф. Поромански даде образец със средства, които са били предопределени за пазаруването на нов асансьор за болничното заведение, само че вместо това подобен не е бил платен, а единствено ремонтиран, само че платената цена е като за нов асансьор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР