Това, което сте направили, не е героизъм. То е нещо

...
Това, което сте направили, не е героизъм. То е нещо
Коментари Харесай

Съдът към ученици, взривили банкомат: Не сте герои

" Това, което сте създали, не е подвиг. То е нещо ужасно. Това, че имате поддръжката на родителите си, не значи, че имате поддръжката на обществото. Много се надяваме това да не се случи повторно ".

С тези думи арбитър Невена Грозева и сътрудниците й от Софийския апелативен съд Пламен Дацов и Светла Букова се обърнаха към дванадесетокласниците Даниел Лулев и Валентино Валентинов, арестувани за взривен банкомат в столичния кв. " Люлин ", и ги пуснаха на независимост против гаранции от по 2 хиляди лева

Магистратите признаха, че взели решението мъчно. Подчертаха обаче, че са на мнение, че проявата на учениците е " случая в живота им ".

Решението на съда трогна освен младежите, само че и родителите им, които се разплакаха в залата.

Лулев и Валентинов са упрекнати, че към 3,25 ч на 28 декември м.г. влезнали маскирани в антре на банка на столичния бул. " Панчо Владигеров ". Изпуснали в намиращия се там банкомат ацетилен от надуваем делфин. Запалили фитил и взривили устройството. С кози крайник пробвали да разбият касетата с парите, които били към 96 хиляди лева, само че не съумели. Номера видели от интернет.

След задържането им младежите признали за закононарушението пред прокуратурата. Предстои те да сключат съглашение с обвиняването.

10-те дни, които сте били в ареста, са изиграли възпираща и възпитателна роля, сподели съдът. Адвокатите на младежите подадоха пред магистратите характерности от учебните заведения им, че се употребяват с положително име.

" Много скърбя, желая да завърша междинното си обучение ", сподели пред съда Лулев. - Това е най-важното в живота на човек. Арестът не е мястото за нас двамата, поддържа го приятелят му Валентинов.

Съдът разгласи, че по делото прокуратурата е събрала доста на брой доказателства, които сочат, че банкоматът е взривен точно от учениците. Пред магистратите бяха предоставени и вносни бележки, с които са възобновени вредите около взривения банкомат. Те се равняват на 27 хиляди лева

Съдия Грозева изясни на човешки език на учениците, че стартирането им от килиите, не ги освобождава от дело. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР