Това, което става през последните три месеца в Народното събрание,

...
Това, което става през последните три месеца в Народното събрание,
Коментари Харесай

Премиерът: Планираните реформи в законодателството са най-значимите от времето на приемането ни в ЕС

Това, което става през последните три месеца в Народното събрание, и това, което е планувано до края на тази година, са най-големите промени, които са се случвали в законодателството от времето на приемането на България в Европейския съюз. Това сподели министър-председателят акад. Николай Денков на форума " 30 години немска стопанска система в България ", който се провежда от Германо-Българската индустриално-търговска камара в " София тех парк ".

Премиерът увери присъстващите в избора на България на евроатлантическите полезности.

Говорим за извънредно съществено реструктуриране на правосъдната система, с цел да бъдат отстранени всички вероятни малки врати за съществено политическо въздействие, които сега са налице, в това число с смяна в Конституцията, означи министър-председателят. Имаме обезпечено болшинство, до края на декември чакаме целият този развой – всички свързани закони, измененията в Конституцията, да бъдат приключени и тази част, която е обвързвана с смяната на нормативната база, да е към този момент факт.

Наред с това е планувана и смяна в процедурите , по които да се избират регулаторите, сподели министър председателят Денков. Имаме доста амбициозна стратегия по цифровизация – сега този развой се форсира със основаното Министерство на електронното ръководство преди година, означи той. Има извънредно амбициозна стратегия по какъв начин да се цифровизират процесите – административните, контактът с жителите, уточни Денков. 

Министър-председателят означи, че настрана има амбициозна стратегия за развиване на нововъведенията и по тази причина е било основано Министерство за нововъведенията и растежа, с цел да бъде преодоляна  една насъбрана консервативност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР