Това, което става е абсурдно. Заместник-главният прокурор да дава главния

...
Това, което става е абсурдно. Заместник-главният прокурор да дава главния
Коментари Харесай

Политолог: Гешев има ресурси да влезе в тази война

" Това, което става е неуместно. Заместник-главният прокурор да дава основния прокурор на прокурор. " Това съобщи в изявление за БНР доцент Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики.

Политологът означи основното изявление на Мария Габриел, че тъкмо държавно управление на ГЕРБ, което очакваше поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, ще в профил основния прокурор.

" Това беше ход ексцентричен. Мария Габриел дръпна дявола за опашката. Предложиха главата на Иван Гешев. Разкриването на политическите зависимости в правосъдната система стана видно, когато Висш съдебен съвет, негови представители в прокурорската квота, незабавно реагираха на този политически апел. "

Всички имаха съществено очакване държавно управление сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ да се състои. Дори госпожа Габриел загуби своето място на комисар в Брюксел, посочи Смилов. По думите му " нещата са били " опечени ".

Иван Гешев реши, че няма да бъде изкупителната жертва и реши, че може би има запаси да влезе в тази война, акцентира доцент Смилов.

Политологът не изключва да забележим и " сделка сред Гешев и предходните му патрони от ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

Той изрече съмнение, че очевидно допреди два дни нещата са били контрактувани и е имало болшинство за отстраняването на основния прокурор, само че в този момент може би има подозрения измежду някои от членовете – " някое от лобитата ще смени коня, позицията в последния миг ".

Даниел Смилов счита, че " договорености и ръчно ръководство от страна на една или друга политическа група на процедура ги виждаме илюстрирани графично ".

Според него възможностите за първия мандат към този момент са в областта на фантазиите.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР