Това, което стана ясно през последните дни от картата на

...
Това, което стана ясно през последните дни от картата на
Коментари Харесай

Около 50% от студентите не завършват

Това, което стана ясно през последните дни от картата на висшето обучение и данните в нея е, че към 50% от признатите студенти в 1 курс напущат висшето обучение, тъй като не съумяват да завършат . Изводът е на служебния министър на образованието Николай Денков, който се базира на данните от .

" Висшите учебни заведения сами вземат решение по какъв начин да одобряват своите студенти ", съобщи той на въпрос на News.bg дали се чакат промени в приема на студентите във ВУЗ-овете в кандидатстудентската акция.
 Държавата подсигурява заемите на студенти и докторанти с до 40 млн. лева
Държавата подсигурява заемите на студенти и докторанти с до 40 млн. лева

Безплатни книжки за 4-годишните деца

" Широко отворената врата първоначално не значи, че всеки съумява да приключи. Понякога се оказва, че приключват единствено към половината студенти. Това е общо за всички висши учебни заведения, за съвсем всички професионални посоки, като се изключи тези, които са със мощно стимулирани студенти ", акцентира Денков.

По думите му в специалностите " Медицина " и " Фармация " има по-малко отпаднали студенти. Като цяло това е един модел на висше обучение, признат в целия свят - необятен достъп , след което оцеляват тези, които учат съществено.

Във връзка с главния проблем на учебните заведения при присъединяване в програмата " Почивка на море ", Денков прикани да се изчака събирането на документите и тогава да се проучват какви са проблемите.

Отговорихме по най-хубавия метод сега. Вече имаме две поръчки за присъединяване, като три са постъпили през днешния ден . Има интерес към програмата, само че би трябвало да се изчака, с цел да се види по какъв начин ще продължи събирането на поръчките, посочи Денков.

Той акцентира, че учителите заслужават по-добро възнаграждение за труда, който правят, само че заплащането ще се извърши по реда на наредбите . Денков увери, че няма позволени неточности и нещата наподобяват спокойни и по отношение на упованията след Националното външно оценяване след 7 клас .
 МОН с уточнения за програмата за безвъзмездна отмора за възпитаници
МОН с уточнения за програмата за безвъзмездна отмора за възпитаници

Ведомството дава отговор на най-често задаваните въпроси

Малко по-рано служебният министър на образованието Николай Денков награди отличниците, които са придобили подготовка по специалност " Приложен програмист " по Националната стратегия " Обучение за ИТ кариера ".

В отрасловото министерство Денков съобщи, че прави оценка напъните и триумфите на учениците. Много ми се желае и с вас да се случи нещо сходно, да се реализирате като програмисти, както сина ми, и да намерите благополучие в работата, с която се захващате, тъй като това осмисля живота на всички ни, сподели министърът.

Имаме доста положително посланичество и на момчетата, и на девойките в тази специалност . Това е нещо, с което можем да се гордеем, удовлетворен е министърът.

Над 2300 възпитаници са минали през програмата. 164 възпитаници са приключили програмата тази година, като 49 от тях са били с отличен триумф, 29 са почнали работа като програмисти и 16 са на стаж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР