Това, което стана на първи тур с машините, беше напълно

...
Това, което стана на първи тур с машините, беше напълно
Коментари Харесай

Политолози за скандала с машините: Нелепа ситуация и конспирация или престъпна глупост

Това, което стана на първи тур с машините, беше изцяло нелепа обстановка. Но пък за първи път станаха ясни размерите до които се спекулира с бюлетините. За мен това е най-голямото достижение на този стадий. Вярно е, че имахме голям брой недействителни бюлетини. Вярно е, че те бяха в голямата си част за общински съветници. Това съгласно мен не е, че хората не знаят, а това един явен механизъм, при който в комисията се преразпределя партийното посланичество или се дописва. Това при машините няма по какъв начин да стане, няма по какъв начин да се пописва.

Това разяснява пред бТВ проф. Румяна Коларова.

Аз съм на същото мнение. Всъщност зам.-министъра е желал да се подсигури като наново ревизира процедурата с машините, тъй че в действителност нищо не е имало. Но оттам-насетне се завъртя едно интензивно мероприятие, в което от една страна вземат участие службите, след тях незабавно скочиха избрани партии тъкмо по модела Костинброд. Оттам на ЦИК беше посочена политическа команда какво да направи и то я извърши. Вторият сюжет е кой в кой тим играе. И се оказа, че двама министри на Денков не играят в неговия тим, а в някакъв различен, имат някаква друга игра. Ще забележим какъв е този сюжет. Той е обвързван с първия, посочи доц. Даниел Смилов.

Съдът най-после излезе с решение, че в цялата тази работа казуса не е, че се основават предпоставки за съмнение, а казуса бил, че официално зам.-министър бил подписал отчетите, а не самия министър. Та това е, което се случи, а резултатът лъсна за какво се прави това нещо. А то се прави, с цел да могат да продължат операциите с вота в страната, само че частично те стават и в центъра на София. Това е, което стои зад всичкия този скандал, уточни той.

Това, което стана с машините е или доста неуместно закононарушение или незаконна нелепост. За мен интрига няма. Цял живот съм живял през социализма и то беще тъкмо по този начин - някой прави някаква нелепост и най-после хвърлят виновността на американците. Идеята е, че врагът е предизвикал пакост, а не че нашия глупак не се е справил. Аз съм краен почитател на машините, само че тук виждам идиотизъм и несръчност, разяснява Андрей Райчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР